Obranca Pavol Funtek čaká na premiéru za A-tím SR: Kuriér mu v noci doniesol výstroj

Vydýchol si! Slovenský obranca Pavol Funtek (19), ktorý sa blysol skvelými výkonmi na juniorskom šampionáte v Kanade, dostal premiérovo ...
  • Zdroj: Peter Jesenský

Vydýchol si! Slovenský obranca Pavol Funtek (19), ktorý sa blysol skvelými výkonmi na juniorskom šampionáte v Kanade, dostal premiérovo pozvánku do A-mužstva. Na Slovensko dorazil v pondelok ráno, ale bez batožiny. Tá sa našťastie našla a už dnes o 18.00 hod. by si mohol odkrútiť debut v prípravnom súboji proti Nemecku.

FOTOGALÉRIA: Pavol Funtek

Rodák z Bratislavy zažíva najlepšiu sezónu v kariére. Ročník odštartoval vo fínskej juniorke, ale po vydarených MS v Kanade, kde patril medzi opory, zostal pôsobiť za veľkou mlákou v tíme Youngstown Phantoms. A pred pár dňami dostal pozvánku od kou­ča národného tímu Craiga Ramsayho do národného tímu na dvojzápas proti Nemecku.

„Ak by mi pred začiatkom tejto sezóny niekto povedal, že toto všetko sa stane, niežeby som mu neveril, ešte by som sa poriadne zasmial. Stále to musím vstrebávať. Azda až s odstupom času si začnem všetko uvedomovať,“ povedal pre zväzovú stránku hockeyslovakia.sk Pavol Funtek. O svojej nominácii sa dozvedel na letisku. „Cestoval som z Európy do Spojených štátov. Som maximálne šťastný, že som dostal pozvánku. Nečakal som, že ma klub uvoľní, ale stalo sa a teším sa na debut v seniorskom tíme,“ pokračoval obranca, ktorému po prílete nedorazila batožina a prvý tréning sledoval iba zo striedačky. Včera v noci mu kuriér doručil celý výstroj a dnes by mal absolvovať premiéru. „Chcem ukázať trénerom, že som tu zaslúžene. Príde ma pozrieť aj rodina. Čaká ma prvý duel medzi mužmi, budem sa snažiť ukázať v najlepšom svetle,“ dodal pre Nový Čas Funtek.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});