Volejbalistka Nikola Radosová o situácii v Turecku: Namiesto tréningu pomáha obetiam

V Turecku, ktoré v pondelok ráno zasiahli dve ničivé zemetrasenia, pôsobí od minulého leta aj slovenská reprezentantka Nikola Radosová ...
  • Zdroj: TASR

V Turecku, ktoré v pondelok ráno zasiahli dve ničivé zemetrasenia, pôsobí od minulého leta aj slovenská reprezentantka Nikola Radosová (30). Naša najlepšia volejbalistka oblieka dres Bursy.

FOTOGALÉRIA: Nikola Radosova

Denníku Nový Čas opísala, ako to momentálne v Turecku vyzerá, či aj ona bola v ohrození života, a prezradila aj to, že včera sa bez váhania zapojila so spoluhráčkami do humanitárnej pomoc

Celé Turecko sa v pondelok ráno prebudilo do čierneho dňa a krajina je stále hore nohami. „Niečo strašné, čo sa udialo! Je to obrovská tragédia a celá krajina súcití s ľudmi, ktorých postihlo zemetrasenie,“ povedala pre Nový Čas Nikola Radosová, ktorá našťastie pôsobí na opačnej strane krajiny.

Americký basketbalista LeBron James s tímu Los Angeles Lakers si utiera slzy po tom, čo sa stal najlepším strelcom histórie NBA.
LeBron James vstúpil do dejín NBA: Prekonal takmer 40-ročný rekord Zobraziť článok

„Mesto Bursa, kde pôsobím, je úplne opačne od miest, kde sa stala tragédia. V noci som vôbec necítila nejaké chvenie a ani baby v kabíne nevraveli, že by niečo cítili,“ pokračovala smečiarka tureckého klubu Nilüfer Belediyespor Bursa.

Triedila veci

Na otázku, čo sa momentálne v krajine deje, odvetila: „Všetci sa snažia postihnutej oblasti pomôcť, ako sa len dá. V klube nám v utorok zrušili tréning a povedali nám, že kto chce, sa môže zapojiť do humanitárnej pomoci. Ihneď som sa pridala a išli sme so spoluhráčkami triediť oblečenie, stravu, lieky a iné potrebné veci, ktoré ľudia v Burse priniesli. Momentálne sú v Turecku pozastavené všetky športové i kultúrne podujatia.“

Obranca Nashville Roman Josi (v pozadí).
Držiteľ Norrisovej trofeje sa červenal: Školáckou chybou daroval súperovi gól Zobraziť článok

Nezvestní hráči

Nikola postihnutú oblasť dobre pozná. „Je tam ženský klub v meste Adana, ktoré tiež zasiahlo zemetrasenie a hrá proti nám, ale našťastie sú dievčatá v poriadku. Momentálne ich premiestnili do športovej haly. Ale niektoré volejbalové kluby a jeden druholigový ženský sú nezvestné a nemáme o nich správy. Spoluhráčke tam dokonca žijú rodičia, ale v čase zemetrasenia boli mimo mesta a sú v poriadku,“ uzavrela Nikola, ktorá verí, že počet obetí už nebude pribúdať.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});