Tomáš Marcinko oblieka dres Třinca už šiestu sezónu: V lige ma už berú za Čecha!

Už šiestu sezónu oblieka dres českého klubu HC Oceláři Třinec útočník Tomáš Marcinko (34). Za toto obdobie získal s tímom tri majstrovské ...
  • Zdroj: Braňo Račko

Už šiestu sezónu oblieka dres českého klubu HC Oceláři Třinec útočník Tomáš Marcinko (34). Za toto obdobie získal s tímom tri majstrovské tituly a najvyššie ciele má so spoluhráčmi aj v tomto ročníku.

FOTOGALÉRIA: Marcinko oblieka dres Třinca šiestu sezónu: Berú ma za Čecha!

Denníku Nový Čas prezradil, že už nie je v lige považovaný za cudzinca, ale aj to, že v najbližších týždňoch sa stane dvojnásobným oteckom. 

Hokejisti Třinca sú trojnásobným majstrom českej ligy v rade, ale v tomto ročníku zatiaľ predvádzajú výkony ako na hojdačke. Naposledy síce doma tesne zdolali Kladno 5:4, ale predtým mali hernú krízu, keď zo siedmich duelov prehrali až šesť!

„Sezóna je veľmi náročná a aj konkurencia je vyššia. Viaceré kluby, ako sú Pardubice, Vítkovice, Sparta či ďalšie, sa výrazne posilnili, aby zastavili našu dominanciu za posledné roky. Mali sme po Novom roku určitú minikrízu, ale to postihne každého. Nechceme sa vyhovárať, ale kabínu postihla aj viróza, viacero hráčov vrátane mňa bolo na nejaký čas mimo hry,“ povedal na úvod pre Nový Čas Tomáš Marcinko, ktorý verí, že třinecký tím sa opäť nakopne na víťaznú vlnu.

Roman Stantien už nie je hlavným trénerom HK Dukla Ingema Michalovce.
Michalovce druhýkrát v sezóne menia trénera: Stantien sa na lavičke dlho neohrial Zobraziť článok

„Motto v Třinci je také, že chceme stále vyhrávať. Určite nás posledné tituly neuspokojili. Stále sa totiž chceme zlepšovať a víťaziť. Momentálne bojujeme o každý bod, sme v tabuľke aktuálne na štvrtom mieste, ale za nami je to dosť nabité.“

Rodák z Popradu pôsobí v klube už šiestu sezónu a opäť patrí medzi ťahúňov. Na konte má zatiaľ 33 zápasov, v ktorých nazbieral výborných 27 bodov (8 gólov a 19 asistencií). „Teší ma hlavne to, keď sa darí celému tímu. Ak bude mužstvo v tabuľke vysoko, postúpime do play-off, tak aj mne budú body pribúdať. Chcem byť užitočný a je jedno, či to je z bodovej stránky, alebo zablokujem niekoľko striel. Hlavne, aby sa vyhrávalo a bola pohoda v kabíne,“ pokračoval Tomáš, ktorý už nie je v Třinci považovaný za legionára.

„Za tie sezóny, ktoré som tu strávil, už nezaberám na súpiske miesto cudzinca,“ doplnil slovenský reprezentant, ktorý v minulosti dvakrát štartoval na zimných olympijských hrách (2014 a 2018) a trikrát si zahral aj na majstrovstvách sveta (2014, 2016 a 2018).

BUDÚ MAŤ CHLAPCA?

Hokejový útočník sa už v blízkom čase stane druhýkrát otcom. S manželkou Vladimírou, ktorá je politička, majú doma 2,5-ročné dievčatko Linu. „Áno, už sa tešíme na druhý prírastok. Pôrod bude v prvom štvrťroku, ale či to bude chlapček, alebo opäť dievčatko, si zatiaľ necháme pre seba,“ dodal Marcinko.

Niekdajší úspešný obranca Michal Sýkora dlhuje peniaze, ktoré nedokáže splatiť.
Z majstra sveta dlžník: Úspešný obranca zrejme skončí za mrežami Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});