Ukrajinský tenista Dolgopolov bráni vlasť: Z dronov hádže na Rusov bomby!

Keď Rusko napadlo Ukrajinu, najskôr tomu nechcel uveriť. Bývalý tenista Alexandr Dolgopolov (34) neváhal a po krátkom výcviku bráni svoju ...
  • Zdroj: Getty Images

Keď Rusko napadlo Ukrajinu, najskôr tomu nechcel uveriť. Bývalý tenista Alexandr Dolgopolov (34) neváhal a po krátkom výcviku bráni svoju vlasť.

Nestrieľa zo samopalu alebo automatickej pušky, nesedí v korbe tanku. Dolgopolov diaľkovo riadi dron a z neho zasypáva okupantov malými, ale účinnými bombami!­

Mnohí športovci sa chopili zbraní a zapojili sa do obrany Ukrajiny. Dolgopolov nie je výnimkou. Posledný profesionálny zápas odohral pred piatimi rokmi. Na vrchole kariéry mu patrilo 13. miesto vo svetovom rebríčku a získal tri tituly ATP.

Tenis je však v jeho prípade už minulosť a jeho jediným cieľom je brániť dedovizeň. Vojenský výcvik absolvoval v Turecku a po návrate sa zapojil do bojov. Pred pár dňami na Twitteri zverejnil fotografiu a videá, ako obsluhuje dron. „Tréning robí majstra,“ uviedol Aleksandr, ktorým otriasli prvotné zábery trpiacich krajanov a zničenej krajiny.

Práve preto počas pobytu v Turecku trénoval streľbu, aby sa mohol zapojiť do obrany svojej vlasti. „Trénoval ma bývalý vojak. Strieľal som päť dní v kuse. Nestal som sa Rambom, ale dokážem trafiť hlavu zo vzdialenosti 25 metrov,“ pokračoval bývalý tenista.

Dolgopolov si výstroj zaobstaral v Záhrebe a cez Poľsko sa dostal do svojho rodného Kyjeva. Tam sa pripojil k množstvu športovcov, ako sú bratia Kličkovci, Oleksandr Usyk, Sergij Stakhovskij, ktorí sú na bojisku už nejaký čas.

Christian Atsu je po hrozivom zemetrasení v Turecku nezvestný.
Strach o bývalého spoluhráča Dúbravku: Po zemetrasení uviazol v troskách! Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});