Otvorená spoveď Magoniho: TOTO by som Vlhovej už nikdy nespravil!

Tréner Livio Magoni (59) otvorene priznal, že pri Petre Vlhovej (27) spravil jednu veľkú chybu, ktorú s odstupom času ľutuje. Už by to ...

Tréner Livio Magoni (59) otvorene priznal, že pri Petre Vlhovej (27) spravil jednu veľkú chybu, ktorú s odstupom času ľutuje. Už by to nikdy nespravil.

Fotogaléria

Talian trénoval slovenskú hviezdu päť rokov, oslavoval s ňou celkový triumf vo Svetovom pohári. Koniec spolupráce sa niesol vo veľmi nepríjemnej atmosfére, no môže si za to sám. Ani čas otvorené rany nezahojil a ich vzťahy sú chladné. „Normálne sa rozprávam s Igorom Vlhom, nemám s ním problém, aj s nejakými inými ľuďmi z tímu. Iné je to s Petrou a jej bratom Borisom. Po tom, čo napísala do knihy, to bolo pre mňa ťažké. Venoval som jej päť rokov, chcel som len rešpekt. Ale každý si môže povedať a napísať, čo chce, rešpektujem to,“ priznal Magoni v rozhovore pre Denník N a pokračoval: „Prekvapilo ma to. Bol som s ňou päť rokov, určite som spravil aj chyby, možno som bol zlý tréner, možno som jej naozaj sťažoval život. Ale zaslúžil by som si rešpekt ako človek,“ reaguje Magoni na autobiografiu Petry Vlhovej. 

Vráťme sa ešte v čase. Slovenská lyžiarka získala veľký krištáľový glóbus a bola na vrchole svojich síl. Čakal ju olympijský rok a ciele boli najvyššie. Talian po úspechu poskytol rozhovor pre Corriere della Sera, kde sa kriticky vyjadroval na účet Vlhovej. Tvrdil, že sa Petra už nedokáže zlepšiť. Tím Vlha sa následne s talianskym trénerom rozlúčil. Nahradil ho Mauro Pini, ktorý s Vlhovou oslavoval zlato v Pekingu.

Magoni otvorene priznal, že spravil chybu. Už by to nikdy nepovedal. „Nedal by som ten rozhovor. Nechcel som to tak povedať. Petra dokázala úžasnú vec, keď vyhrala veľký glóbus. Mojím cieľom s ňou bolo, aby ako slalomárka začala byť úspešná aj v rýchlostných disciplínach. Inak išlo o veľmi úspešnú spoluprácu, som za ňu vďačný, veľa by som toho nezmenil. Som vďačný za roky na Slovensku, Slováci sú veľmi milí, rád sa na Slovensko vraciam,“ povedal Magoni pre slovenský denník.

Na snímke vpravo americká lyžiarka Mikaela Shiffrinová, vľavo Slovenka Petra Vlhová.
Shiffrinová otvorene prehovorila o vzťahu s Vlhovou: Aj ja budem úprimná! Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});