V kombinácii je po super-G na čele Brignoneová, v hre je pred slalomom aj Shiffrinová

Najlepšiu východiskovú pozíciu na prvé zlato v dejisku zjazdárskych MS si v pondelok v prvej časti kombinácie vytvorili dve pretekárky. ...
  • Zdroj: SITA/AP

Najlepšiu východiskovú pozíciu na prvé zlato v dejisku zjazdárskych MS si v pondelok v prvej časti kombinácie vytvorili dve pretekárky. Talianka Brignoneová zašla super-G suverénne najlepšie, o 71 stotín pred Nórkou Ragnhild Mowinckelovou  a Švajčiarkou Larou Gutovou-Behramiovou.  

FOTOGALÉRIA: Alpská kombinácia

Na štvrtej pozícii pristála ďalšia Talianka Elena Curtoniová (+0,78 s). Američanka Mikaela Shiffrinová stratila na 6. priečka 96 stotín a vzhľadom na svoj slalomový kumšt si v druhej časti (14.30) mohla tiež chystať útok na titul.

Petra Vlhová a Mikaela Shiffrinová.
Štartujú MS v alpskom lyžovaní vo Francúzsku: Slovensko v boji o medaily až v druhom týždni Zobraziť článok

Ani švajčiarske spolufavoritky neboli v  nevyspytateľnosti súťaže bez šance a obe si vytvorili medailové vyhliadky. Michelle Gisinová, dvojnásobná olympijská víťazka v tejto disciplíne, zašla pätnásty čas (+1,58) a hneď za ňou dvojnásobná majsterka sveta Wendy Holdenerová stratila na Brignoneovú 1,66.

Obe sú výrazne lepšie slalomárky, ale Gisinová momentálne mimo formy. V solídnej pozícii a v prípade zlyhaní niektorých súperiek bola aj Curtoniová, kombinačné úspechy pozná z SP.  Mowinckelová v dojazdovom rozhovore pre Eurosport konštatovala, že na slalom nenastúpi a aj v prípade Gutovej-Behramiovej bol predpoklad, že preteky poňala ako vítaný tréning pred stredajším špeciálnym superobrovským slalomom.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});