Ramsay má strach o Slafkovského: Takto to chodí v NHL!

Tréner Slovenska Craig Ramsay (71) vyjadril obavy pri účasti Juraja Slafkovského (18) na majstrovstvách sveta.

Tréner Slovenska Craig Ramsay (71) vyjadril obavy pri účasti Juraja Slafkovského (18) na majstrovstvách sveta.

Fotogaléria

Rodáka z Košíc vyradilo z hry zranenie v dolnej časti tela. Operácia nakoniec nebola nutná, no stanovisko lekárov znelo jasne. Tri mesiace mimo hry! A tak sa pre Juraja skončila premiérová sezóna v zámorí predčasne!

Montreal patrí v tohtoročnej sezóne NHL medzi najslabšie tímy ligy. Základná časť končí 13. apríla, dovtedy s veľkou pravdepodobnosťou nebude stopercentne fit.

Predstaví sa Slafkovský na MS v hokeji 2023? Craig Ramsay sa obáva, že ho Montreal neuvoľní. „Bol som dlho v NHL. Obávam sa, že Montreal mu nepovolí hrať, ak bude po zranení a nebude dovtedy hrať zápasy za Canadiens. Nehovoril som s nikým. Je to na vedení klubu. Vždy mám zlý pocit, že povedia v týchto prípadoch nie. Bolo by skvelé, ak by sa uzdravil a hral, ale budem prekvapený, keď sa predstaví na tohtoročnom svetovom šampionáte," prezradil Kanaďan pre Denník Šport.

Juraj Slafkovský odohral za Montreal 39 zápasov, vsietil štyri góly a pridal šesť gólových prihrávok. Ramsay potvrdil, že to nemá v Montreale ľahké. Je pod tlakom, nehrá presilovky a poväčšine nastupoval v tretej a štvrtej formácii. Kanaďan je ale presvedčený, že jeho čas ešte príde. „Nikdy sa pri podobných veciach neobávam. Prvá sezóna je náročná. Mám však všetko sebavedomie, že Juraj sa stane top hráčom v NHL. Má korčuľovanie, ruky, pracovitosť a má aj výborne nastavenú hlavu. Bude v pohode.“

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});