Prečo Nadal a Mbappé nemôžu, ale Djokovič áno? Jediný vzal Nolemu set, no pochybuje o jeho zranení

Riešilo sa to počas celého Australian Open a všetko opäť otvoril muž, ktorý ako jediný zobral Novakovi Djokovičovi (35) v Melbourne set. ...
  • Zdroj: TASR/AP

Riešilo sa to počas celého Australian Open a všetko opäť otvoril muž, ktorý ako jediný zobral Novakovi Djokovičovi (35) v Melbourne set. Francúz Enzo Couacaud (27) pochybuje o jeho zranení.

FOTOGALÉRIA: Jediný vzal Nolemu set, no pochybuje o jeho zranení

Mbappé nemôže, Nadal tiež, Djokovič áno - hovorí v rozhovore pre portál tennisactu.net francúzsky tenista, ktorý zrejme stále hľadá odpoveď na otázky: Je zranený? Nie je zranený? Klame? Neklame?

Srbský tenista dosiahol na Australian Open to, čo chcel: vyhral v Melbourne desiaty raz, grandslamový turnaj vyhral 22. raz a opäť sa stal svetovou jednotkou. Svojich súperov drvil, hoci sa dokola sťažoval na svoj nie práve ideálny zdravotný stav. Debaty o rozsahu jeho zranenia sa neskončili ani dva týždne po záverečnej výmene turnaja.

Srbský tenista si po finále poplakal.
Djokovič vyrovnal Nadalov rekord a ďakoval tímu: Vidíte aj moju odvrátenú tvár! Zobraziť článok

Otvoril ich muž, ktorý na Australian Open ako jediný obral Djokoviča aspoň o set - málo známy Francúz Enzo Couacaud. Hráč, ktorý podľahol favoritovi v 2. kole 1:6, 7:6 (5), 2:6, 0:6. „Hral som s ním vtedy po prvý raz. Medzi televíziou a realitou však až taký rozdiel nie je. Novak tvrdil, že hrá so zranením, s veľkým zranením,“ rozhovoril sa rodák z ostrova Maurícius pre spomínaný portál a pokračoval: „Keď je zranený Rafael Nadal, nemôže behať. Kylian Mbappé napríklad dva týždne pauzuje. A to sú tí najväčší športovci, nie tí, ktorí nemajú prístup k špičkovej starostlivosti. Je preto ťažké uveriť, že pokračovať so zranením dokáže jediný muž na svete.“

Couacaud narážal na fakt, ktorý potvrdil aj riaditeľ Australian Open Craig Tiley, že má Nole na stehne trojcentimetrovú trhlinu. „Vo Francúzsku mi vždy hovorili: nenaťahuj sa, keď si zranený. Videl som, že Novak sa naťahuje neustále. Vtedy som si povedal, že buď majú v Srbsku nejakú novú metódu, alebo je to zvláštne... Novak má svojich ľudí, ťažko môžem takéto niečo posudzovať, no pravdou je, že je aj ťažké takému niečomu veriť,“ zakončil debatu plnú pochybností 172. hráč rebríčka.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});