Podľa agenta Baranova sa môže Lobotka zdržať v Neapole až do leta 2028: Je to pracant, chce vyhrávať!

Na bývalého kapitána Mareka Hamšíka (35) ešte nemá, no môže sa mu priblížiť! Slovenská ikona odohrala pod Vezuvom jedenásť sezón. Jeho ...
  • Zdroj: TASR/AP

Na bývalého kapitána Mareka Hamšíka (35) ešte nemá, no môže sa mu priblížiť! Slovenská ikona odohrala pod Vezuvom jedenásť sezón. Jeho nasledovník Stanislav Lobotka (28) práve dokončuje tretí ročník a môže pridať ešte ďalších päť. Predĺženie zmluvy do leta 2027 s opciou o ďalší rok je v tíme lídra talianskej ligy na spadnutie.

FOTOGALÉRIA: Lobotka sa môže zdržať v Neapole až do leta 2028

Pre trenčianskeho rodáka sa rysuje top sezóna kariéry. Hoci do jej konca chýbajú ešte štyri mesiace, i jeho zásluhou sa Neapol dlhšie vyhrieva na čele ligovej tabuľky. Po prestupe Lobotku to zďaleka tak nebolo. „Keď prišiel z Celty Vigo, mal čas na adaptáciu. Gattuso (vtedajší tréner) je veľmi dobrý človek, ale nevedeli sa zladiť. Spalletti (súčasný kouč) rýchlo pochopil, ako z neho dostať kvalitu. Hneď si sadli. Je medzi nimi veľké puto dôvery,“ priznal pre Calcio Napoli 24 hráčov agent Sasha Huet Baranov.

Spod Vezuvu prichádzajú na adresu slovenského reprezentanta iba chválospevy. Bývalí hráči či tréneri Neapola, no aj iní talianski futbaloví odborníci sa zhodujú v názore, že je momentálne pre Neapol nenahraditeľnou postavou. Podobne ako bol kedysi Andres Iniesta pre Barcelonu. „Na porovnanie s Iniestom hovorím, že Lobotka je Lobotka. Každý má svoj štýl hry. Určite je to však niečo, na čo sme hrdí.“

DERNIÉRA: Ak Škriniar nastúpi, bude to jeho posledné milánske derby.
Milan Škriniar nemá chýbať v dnešnom milánskom derby: Vypískajú ho nahnevaní fanúšikovia? Zobraziť článok

Lobotka sa radí v každom zápase k lídrom. Zatiaľ čo nigérijský útočník Victor Osimhen sype góly, slovenský defenzívny stredopoliar s trhovou hodnotou 30 miliónov eur býva na začiatku akcií, ktoré k nim vedú. Má neuveriteľnú 94-percentnú úspešnosť presných prihrávok. „Na svojom poste patrí medzi najlepších na svete. Hovorím to už tri-štyri roky. Keď som to povedal prvý raz, mnohí sa mi smiali. Je to pracant. Chce vyhrávať,“ tvrdí Baranov.

Jeden z našich najvyťaženejších futbalistov nechýbal od začiatku sezóny v klubovom drese ani raz. Spokojnosť s jeho výkonmi a napredovaním je opodstatnená. Aj preto si chce líder talianskej Serie A už teraz poistiť jeho služby do roku 2027 s opciou. Súčasná zmluva mu vyprší v lete 2025. „Žiadne obavy, dohoda bude čoskoro uzavretá. Ďakujeme Giuntolimu (športový riaditeľ SSC). Stano je rád, že je v Neapole,“ uzavrel Lobotkov agent.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});