Moment, na ktorý nezabudne do konca života: Prvý gól Sébastiena Hallera po prekonaní rakoviny

Africký futbalový útočník narodený vo Francúzsku Sébastien Haller (28) zaznamenal premiérový presný zásah po tom, ako v nedávnych mesiacoch ...
  • Zdroj: TASR/AP

Africký futbalový útočník narodený vo Francúzsku Sébastien Haller (28) zaznamenal premiérový presný zásah po tom, ako v nedávnych mesiacoch prekonal rakovinu semenníkov.

Hráč nemeckej Borussie Dortmund skóroval pri sobotňajšom bundesligovom triumfe nad Freiburgom (5:1), keď v 51. minúte zvýšil na priebežných 3:1. Paradoxne sa tak udialo počas Svetového dňa boja proti rakovine.

Lionel Messi počas gólovej oslavy.
Začala sa bitka o služby Lionela Messiho: Podarí sa PSG udržať svoju najväčšiu hviezdu? Zobraziť článok

„Na túto chvíľu som čakal od prvého dňa. Som skrátka veľmi šťastný a dúfam, že som týmto gólom urobil radosť aj niektorým ľuďom. Keď som skóroval, mal som pocit, akoby horel štadión a celý sa triasol,“ povedal reprezentant Pobrežia Slonoviny pre oficiálny web BVB.

Haller prišiel do Dortmundu z Ajaxu Amsterdam za 31 miliónov eur a mal nahradiť nórskeho topkanoniera Erlinga Haalanda po jeho odchode do anglického Manchestru City. Lekári mu však po prestupe zistili rakovinu a nasledovala dlhá liečba. V úvode tohto roka sa však vrátil do tréningového procesu svojho tímu a 22. januára zažil súťažný debut v novom pôsobisku.

V minulej sezóne ešte vo farbách Ajaxu dosiahol 21 ligových gólov a ďalších 11 zásahov pridal počas cesty tímu z Amsterdamu do osemfinále Ligy majstrov. Počas jeho absencie sa Dortmundu nedarilo, no odkedy sa Haller vrátil, Borussia zaznamenala štyri bundesligové víťazstvá a vrátila sa do boja o titul v najvyššej nemeckej súťaži. Stále účinkuje aj v Lige majstrov, kde v osemfinále zabojuje o postup proti londýnskej Chelsea.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});