Organizátori BBL 2023 idú proti dobe, zlacnili vstupenky: Na Štiavničkách všetky medailistky MS v Eugene!

Opäť tu budú najväčšie esá! Najprestížnejšie halové atletické podujatie na Slovensku - výškarský míting Banskobystrická latka - aj pre ...
  • Zdroj: Getty Images

Opäť tu budú najväčšie esá! Najprestížnejšie halové atletické podujatie na Slovensku - výškarský míting Banskobystrická latka - aj pre svoj 29. ročník, ktorý bude v utorok 14. februára, láka veľkými menami v štartovej listine.

Manažér mítingu Alfonz Juck zhrnul pozvánku do týchto slov: dva metre a 230 cm, prezradil mená, ktoré by mali byť magnetom, ako aj to, prečo sa rozhodli zlacniť vstupenky na toto tradičné parádne podujatie.

Ako by ste chceli pozvať divákov do hľadiska na Banskobystrickú latku, ktorá sa chystá na svoj 29. ročník?

Pozval by som ich tak, že sa môžu tešiť na obrovskú skokanskú atletickú šou. Veríme, že ženy budú skákať vysoko nad dva metre, lebo máme tam tie najlepšie na svete, čo sú k dispozícii: Ukrajinka Mahučichová i Austrálčanka Pattersonová. U mužov to bude veľká lotéria, lebo prichádza viacero nových mien, uvidíme, kto z nich bude skákať nad 230. Takže dva metre a 230, to sú tie pozvánky.

Sú ešte nejakí výškari, ktorých ste chceli do Banskej Bystrice dostať, ale nepodarilo sa?

Je pravdepodobne jeden, ale na tom pracujeme. Sme trochu v kolízii s halovými majstrovstvami Ázie, takže to nevyzerá na štart víťaza z minulého roka Kórejčana Woo. Unikátom však bude prvý Novozélanďan na Štiavničkách Hamish Kerr, bronzový z halových MS 2022 s osobákom 231 cm.

Čo hovoríte na skutočnosť, že sa míting rozhodli zlacniť o 3 eurá za vstupenku v porovnaní s minulým rokom?

Myslím, že to vytvára pozitívny, hádam až sociálny dojem pre toto podujatie, ktoré neoplýva obrovským rozpočtom, ale napriek tomu aj tak ponúkne divákom nádhernú svetovú výškarskú zábavu za menej ako vlani. Vtedy to ale bola zvláštna situácia, koronový ročník. Keď si možno spomeniete, diváci museli byť v hľadisku v rúškach. To tento rok nebude, a tak som si istý, že tá správna atmosféra, ktorá v Banskej Bystrici vždy je, sa opäť ukáže v tom najlepšom svetle.

ZÁPIS: Grécka vlajka na druhej priečke, to ide do histórie.
Senzácia v generálke slalomu: Grécky outsider na stupňoch Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});