Olympijský víťaz sa zviera v bolestiach: Hrozí mu amputácia končatín

Jeho stav je vážny! Bývalý ruský krasokorčuliar Roman Kostomarov (45) bol v januári hospitalizovaný so silným zápalom pľúc. Nepríjemnú ...
  • Zdroj: TASR/Pavel Neubauer

Jeho stav je vážny! Bývalý ruský krasokorčuliar Roman Kostomarov (45) bol v januári hospitalizovaný so silným zápalom pľúc. Nepríjemnú chorobu prekonal, ale zdravie ho trápi opäť. A omnoho zákernejšie.

Olympijský víťaz z roku 2006 leží už tri týždne na nemocničnom lôžku. „Je pri vedomí, ešte nehovorí, ale už všetko vníma. Každý deň za ním chodí jeho žena Oksana, ktorá je v sprievode lekára vpustená na JIP,“ píše web StarHit.

Kostomarov v krátkom časovom slede bojuje s ďalšími zdravotnými problémami. Tentokrát sa už zrejme nevyhne doživotným následkom. „Začali mu odumierať končatiny. Prsty na rukách budú s najväčšou pravdepodobnosťou amputované. Lekári sa snažia zachrániť nohy, ale šanca je nízka,“ odvoláva sa zdroj na informácie priamo z nemocnice.

Samotný zákrok nemôže lekársky tím vykonať ihneď, keďže zdravotný stav dvojnásobného majstra sveta nie je v stave, kedy by operáciu zvládol.

TOM BRADY: Jeden z najlepších hráčov v histórii amerického futbalu.
Vezme ho sexi Gisele späť? Tom Brady ukončil kariéru, zachráni tým rodinu Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});