Vieme, kedy si to v ringu rozdajú Usyk a Fury! Apríl je jasný, otázkou je kde

Dátum tak očakávaného súboja o titul majstra sveta v ťažkej váhe medzi Oleksandrom Usykom (36) a Tysonom Furym (34) je dohodnutý. Podľa ...
  • Zdroj: foto koláž sportovycas, tasr

Dátum tak očakávaného súboja o titul majstra sveta v ťažkej váhe medzi Oleksandrom Usykom (36) a Tysonom Furym (34) je dohodnutý. Podľa Furyho promotéra Franka Warrena vstúpia neporazení šampióni do ringu koncom apríla. Otázkou, ktorá sa rieši je kde to bude.

„Je na 100 percent isté, že zápas sa bude konať poslednú aprílovú sobotu," povedal Warren pre rádio talkSPORT. To znamená 29. apríla. O mieste duelu sa podľa promotéra rozhodne v najbližších šiestich až siedmich dňoch. Favoritom je Saudská Arábia, ktorá v poslednej dobe hostila niekoľko ostrosledovaných súbojov v ťažkej váhe, vrátane druhého Usykovho zápasu proti Anthonymu Joshuovi.

Warren a jeho kolegovia však majú „záložný plán“, v takom prípade by sa zápas konal v Spojenom kráľovstve na štadióne Wembley, ktorý pojme viac ako 90 000 divákov.

Napriek tomu všetci zúčastnení stále dúfajú, že súboj skončí pri Perzskom zálive, keďže sumy, ktoré Saudi ponúkajú, sú mimoriadne lákavé.„Poplatok za hosťovanie vo výške 100 miliónov dolárov je pre Saudskú Arábiu za takú globálnu megaakciu almužna. Celý športový svet sa bude pozerať, takže pre nich je to mimoriadne prestížna investícia,“ povedal v rozhovore pre RTL/ntv a sport.de Bernd Bönte, Kličkov starý manažér.

Podľa mediálnych informácií sa Usyk (majster sveta WBA, WBO, IBF) už dohodol so Saudmi na svojej časti obchodu. Šampión WBC Fury, naopak, stále rokuje so sponzormi z Blízkeho východu. Ktokoľvek vyhrá tento titulový zápas, bude prvým nesporným majstrom sveta v ťažkej váhe od Lennoxa Lewisa (1999).

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});