Chromiak v rebríčku najväčších nádejí klubu Los Angeles Kings: Čo zaujalo zámoského expetra?

Slovenský hokejový útočník Martin Chromiak v jeho prvej plnej sezóne v zámorskej AHL zatiaľ rozhodne nesklamal, po 25 zápasoch v drese ...
  • Zdroj: TASR/AP

Slovenský hokejový útočník Martin Chromiak v jeho prvej plnej sezóne v zámorskej AHL zatiaľ rozhodne nesklamal, po 25 zápasoch v drese tímu Ontario Reign má na konte 17 bodov (8+9).

Podľa zámorského experta Scotta Wheelera z magazínu The Athletic sa 20-ročný Martin Chromiak môže raz presadiť v NHL, zaradil ho na 8. miesto vo svojom rebríčku 15 najväčších nádejí klubu Los Angeles Kings.

"V minulej sezóne bol jeden z najnebezpečnejších útočníkov v OHL a dobre vstúpil do nováčikovského ročníka v AHL. Chromiak je typ útočníka, ktorý aktívne napáda, hľadá si strelecké pozície a dobre využíva svoje nadpriemerné korčuľovanie. Páči sa mi jeho snaživosť."

"Presadzuje sa v celom útočnom pásme, má smrtiacu a rýchlu strelu zápästím zo strednej vzdialenosti, no dobre strieľa aj bez prípravy a má cit pre hru a priestor na ľade. Okrem toho slušne bráni, stále je v pohybe a dokáže si nájsť správnu pozíciu, aj keď to nebudú jeho prednosť na vyššej úrovni," napísal Wheeler o rodákovi z Ilavy, ktorý podľa odborníka má na to, aby raz hral v NHL.

Slovenskí hokejisti zľava Peter Repčík, Jozef Kmec a Adam Žlnka.
Zámorský expert o Slovákoch: Koho si obľúbili skauti NHL? Zobraziť článok

"Je skôr priamočiary útočník a niektorí pochybujú o tom, že sa naplno presadí na najvyššej úrovni. Mne sa však páčia jeho schopnosti dosť na to, aby z neho mohol byť hráč druhého či tretieho útoku alebo strelec v druhej presilovkovej formácii," dodal expert ku Chromiakovi, ktorého si "králi" z Los Angeles vybrali na drafte nováčikov v roku 2020 zo 128. miesta. Za materský klub HK Dukla Trenčín už odohral 66 zápasov v slovenskej extralige, nazbieral v nich 26 bodov (12+14).

(ilustr. foto)
Český futbalový brankár († 33) odišiel do športového neba: Čakal narodenie dieťatka Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});