Petra Vlhová má pred začiatkom MS problémy: Prvé dva štarty zrušila!

Nedobré správy! Slovenská lyžiarska hviezda Petra Vlhová (25) má tri dni pred štartom majstrovstiev sveta v alpskom lyžovaní problémy. ...
  • Zdroj: TASR/Martin Baumann

Nedobré správy! Slovenská lyžiarska hviezda Petra Vlhová (25) má tri dni pred štartom majstrovstiev sveta v alpskom lyžovaní problémy. Pôvodne mala olympijská víťazka z Pekingu 2022 štartovať už v pondelok, v prvej disciplíne šampionátu, v alpskej kombinácii. Na štart sa ale nepostaví.

FOTOGALÉRIA: Petra Vlhová - Špindlerov Mlyn

"Vzhľadom na zdravotné obmedzenia a komplikácie v posledných týždňoch, pre ktoré sa nám nepodarilo plnohodnotne trénovať rýchlostné disciplíny, sme sa rozhodli pre úpravu Petrinho súťažného programu na majstrovstvách sveta v Méribeli. V pretekoch alpskej kombinácie a Super-G štartovať nebudeme a takto získaný čas využijeme na dotrénovanie kondičných a technických aspektov výkonu, aby sme boli plne pripravení na pre nás najdôležitejšie disciplíny - obrovský slalom a slalom," skonštatoval tréner Mauro Pini v tlačovej správe Sport Management Company, ktorá zastupuje Vlhovej tím.

Petra Vlhová a Mikaela Shiffrinová.
Originálny darček strednej školy na východe: Vlhovej aj Schiffrinovej vyrobili niečo nádherné! Zobraziť článok

Vlhvá sa tak v Courcheveli a Méribeli dostane do hry až v závere programu, keď je na programe obrovský slalom (16. február) a slalom (18. február).

Bývalá zjazdová lyžiarka triezvo zhodnotila situáciu.
Bývalá lyžiarka sa zamýšľa nad Peťou Vlhovou: Prečo jej to v Špindli nešlo? Zobraziť článok

Olympijská víťazka v slalome zo ZOH 2022 v Pekingu Vlhová absolvovala na MS v zjazdovom lyžovaní doposiaľ 14 pretekov, z toho 13 individuálnych. Získala šesť medailí, vrátane zlatej v obrovskom slalome v roku 2019 vo švédskom Aare. Na MS 2019 bola tiež druhá v alpskej kombinácii a tretia v slalome. Na MS 2017 vo švajčiarskom St. Moritzi sa tešili zo striebra v tímovej súťaži, na ostatnom šampionáte pred dvomi rokmi v talianskej Cortine D´Ampezzo bola strieborná v slalome aj alpskej kombinácii.

Bez Bendíka

Ku zmene prišlo aj v nominácii mužov. Mediálna manažérka Zväzu slovenského lyžovania (ZSL) Andrea Rybárová pre TASR potvrdila, že Martin Bendik sa na tréningu zranil a šampionát vynechá. MS v strediskách Courchevel a Meribel sa uskutočnia od 6. do 19. februára, po zmenách v tímoch nebude mať slovenské lyžovanie vo Francúzsku počas prvého týždňa zastúpenie.

Program MS:

 

6. feb

Pondelok

11:00/14:30

Alp. kombin.

8. feb

Streda

11:30

Super-G

11. feb

Sobota

11:00

Zjazd 

14. feb

Utorok

12:00

Par. obr. slalom

15. feb

Streda

12:15

Tímová súťaž 

16. feb

Štvrtok

10:00/13:30

Obr. slalom

18. feb

Sobota

10:00/13:30

Slalom

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});