Regulérnosť súťaže ohrozená: Ščerbak má platnú zmluvu s iným extraligistom!

Situácia sa poriadne zamotáva! Ruský útočník Nikita Ščerbak mal ešte v októbri podpísať zmluvu s organizáciou HC MV Transport Prešov. ...
  • Zdroj: hcslovan

Situácia sa poriadne zamotáva! Ruský útočník Nikita Ščerbak mal ešte v októbri podpísať zmluvu s organizáciou HC MV Transport Prešov. Zástupcovia Šarišanov reagujú.

Iba pred niekoľkými hodinami oznámil úradujúci majster Tipos Extraligy novú akvizíciu v podobe ruského útočníka Nikitu Ščerbaka. S krátkym odstupom času zareagoval prostredníctvom oficiálneho stanoviska na situáciu prezident Prešova Róbert Ľupták. 

„Na základe prezentovaných informácií z médii o údajnom podpise kontraktu Nikitu Ščerbaka s HC Slovan Bratislava, by som si dovolil hokejovú verejnosť informovať, že tento hráč má podpísanú hráčsku zmluvu s našim klubom HC MV Transport Prešov," šokuje v úvode hlavný muž hokeja v metropole Šariša. 

„K podpisu kontraktu došlo ešte v októbri 2022. O tejto skutočnosti som po zverejnení medializovaného podpisu kontraktu Nikitu Ščerbaka s HC Slovan Bratislava informoval hráčskeho agenta, zástupcov klubu a príslušné oddelenia SZĽH žiadal o preverenie" ozrejmuje kroky, ktoré podnikol v súvislosti s celou situáciou.

„Žiaľ, do dnešného dňa SZĽH žiadnym spôsobom nereagoval na moje podnety. Máme zato, že ak tento hráč nastúpi v súťažnom zápase Tipos Extraligy za HC Slovan Bratislava, budeme považovať jeho štart za neoprávnený. Verím, že SZĽH neumožní štartovať Nikitovi Ščerbakovi v tomto ročníku Tipos Extraligy za klub HC Slovan Bratislava, v opačnom prípade by došlo k výraznému ovplyvneniu regulárnosti a integrity súťaže tak ako aj v minuloročnom play-off v prípade štartu Rastislava Gašpara," uzatvára prezident klubu z východu republiky Róbert Ľupták. 

Čaká sa už len na Šimona Nemca.
Šimon Nemec druhou hviezdou zápasu: Bombou poslal zápas do predĺženia Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});