Golonka o najkrajšom darčeku k jubileu: Zažil som úžasné prekvapenie

Legendárny československý hokejista Jozef Golonka oslávil jubilejné 85. narodeniny začiatkom roka.
  • Zdroj: ik

Legendárny československý hokejista Jozef Golonka oslávil jubilejné 85. narodeniny začiatkom roka.

Zdá sa však že bude oslavovať ešte niekoľko mesiacov, lebo kamaráti mu nestále pripravujú nejaké prekvapenia. A aký darček ho najviac potešil?

„Je to ocenenie, ktoré som dostal do Slovana Bratislava. Boli to hodiny, ktoré dávajú hráčom napríklad v NHL. Ako najlepší hráč šampionátu som raz dostal hodinky Rolex. Nenosím ich, ale mám ich ako taký artefakt,“ hovorí Golonka.

Na snímke vľavo bývalý hokejový reprezentant Československa Jozef Golonka ukazuje olympijský reprezentačný dres.
Legendárny Golonka: Keď idem nakupovať, je to vždy o polhodinu dlhšie Zobraziť článok

Pamätníci nielen slovenského, ale aj svetového hokeja dodnes spomínajú na Golonkove súboje s robustným ZSSR Alexandrom Ragulinom či nekompromisným "tvrďasom" Kanaďanom Alom Dewsburym. Legendárny hokejista štartoval na ôsmich MS a troch ZOH. Z MS si odniesol štyri striebra (1965, 1966, 1967, 1968) a tri bronzy (1959, 1964, 1969). Na ZOH 1968 v Grenobli priviedol ako kapitán československú reprezentáciu k strieborným medailám, štyri roky predtým získal na olympiáde v Innsbrucku bronz.Za Slovan hrával 14 rokov, ale na titul v československej lige sa mu siahnuť nepodarilo. Dva majstrovské tituly však dosiahol ako tréner nemeckých klubov SC Riessersse a EC Kolín.

O najväčšom prekvapení v Prostějove vo videu:

 

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});