Bizarný futbalový moment: Takýto vlastný gól sa len tak nevidí!

Futbalistov Stuttgartu v utorňajšom osemfinále Nemeckého pohára s druholigovým Paderbornom nepripravil o postup ani vlastný gól z 48 ...
  • Zdroj: TASR/AP

Futbalistov Stuttgartu v utorňajšom osemfinále Nemeckého pohára s druholigovým Paderbornom nepripravil o postup ani vlastný gól z 48 metrov. VfB dvoma gólmi v úplnom závere skóre otočil a vyhral 2:1.

Paderborn v druhom kole vyradil bundesligové Brémy a mohol pomýšľať aj na štvrťfinále. Proti Stuttgartu sa ujal vedenia vo štvrtej minúte, keď stopér Konstantinos Mavropanos po vhodenom aute prebral loptu a bez toho, aby sa pozrel, kopol ju k brankárovi.

Lenže Florian Müller prihrávku priamo na bránu nečakal a Paderborn si pripísal rekordný zápis. Ako uviedol nemecký zväz na Twitteri, z väčšej vzdialenosti vlastný gól v pohárovej súťaži ešte nikdy nepadol.

Tréner Slovana Vladimír Weiss st.
Je to oficiálne: Futbalový Slovan posilnia traja noví hráči! Zobraziť článok

Stuttgart ale skrat napokon mrzeť nemusel, pretože v 86. minúte vyrovnal Gil Dias, ktorý do klubu prišiel z Benficy Lisabon deň pred zápasom. O výhre potom v piatej minúte nastavenia rozhodol Serhou Guirassy. "Pred zápasom som hovoril o magickom večeri a nakoniec z toho bol tragický večer. Mrzí to, postup bol blízko," citovala agentúra DPA trénera Paderbornu Lukasa Kyselinnioka, ktorý v roku 2020 prešiel s účastníkom štvrtej najvyššej súťaže Saarbrückenom až do semifinále.

Hostia po postupe už brali vlastný gól s nadhľadom. "Na toto sa len tak nezabudne. Bola to komplikácia, ale teraz bude mať Konstantinos čo rozprávať vnúčatám," povedal športový riaditeľ klubu Fabian Wohlgemuth.

Na archívnej snímke z 12. októbra 2022 slovenský futbalista Milan Škriniar (Inter Miláno) sa teší z gólu.
Škriniar dohrá sezónu v Taliansku: Šéf Interu posiela jasný odkaz! Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});