Slovenky sa aj s Lopušanovou predstavia v Budapešti: Turnaj ako príprava na MS

Slovenské hokejistky sa v rámci prípravy na aprílové MS predstavia budúci týždeň na Turnaji piatich krajín v Budapešti. V nominácii premiérovo ...
  • Zdroj: SOŠV/Andrej Galica

Slovenské hokejistky sa v rámci prípravy na aprílové MS predstavia budúci týždeň na Turnaji piatich krajín v Budapešti. V nominácii premiérovo figuruje aj štrnásťročná Nela Lopušanová, ktorá sa stala najproduktívnejšou aj najužitočnejšou hráčkou tohtoročných MS do 18 rokov.

"Nomináciu sme tvorili z hráčok, ktoré boli na novembrovom turnaji ženskej reprezentácie, z univerziádneho tímu a taktiež z dievčat, ktoré boli súčasťou osemnástky na svetovom šampionáte. V Bratislave absolvujeme veľmi krátky výcvikový tábor a už v utorok nastúpime na prvý zápas v Budapešti proti Maďarkám. Nelu poznáme dlhšie obdobie. Vynikala počas pôsobenia medzi chlapcami a chceli sme jej dať príležitosť už na minuloročnom osemnástkovom šampionáte, kde ju však nepustil vekový limit. Uvidíme, ako sa zhostí pôsobenia v seniorskej reprezentácii. Bude to pre ňu predsa len iná záťaž," povedala pre hockeyslovakia.sk generálna manažérka ženských reprezentácií Ľubomíra Kožanová, ktorá musela urobiť v pôvodnom menoslove päť vynútených zmien.

Slovenské hokejistky získali striebro.
Pefrektné slovenské hokejistky: Vo finále EYOF získali striebro Zobraziť článok

Z rôznych dôvodov nemôžu do maďarskej metropoly vycestovať brankárky Nikola Zimková s Andreou Rišianovou a hráčky Romana Košecká, Annamária Suráková a Tatiana Blichová. Počet účastníkov turnaja sa rozšíril z pôvodných štyroch krajín na päť. Slovenky nastúpia pod vedením trénera Arta Sieppiho proti domácim reprezentantkám, Nórkam, Japonkám a Francúzkam. Fínsky kouč viedol družstvo už v novembri, keď v konkurencii Maďarska, Francúzska a Nórska skončilo na druhej priečke.

Góly oslávila naozaj štýlovo.
Nela Lopušanová medzi mužmi? Zahrať by si mohla v zámorí! Zobraziť článok

Februárové podujatie v Maďarsku slúži pre Slovenky ako príprava pred MS v Šen-čene. V Číne zabojujú od 11. do 17. apríla na turnaji A-skupiny I. divízie o návrat medzi svetovú elitu. Ich súperkami budú okrem domácich reprezentantiek aj Dánky, Nórky, Rakúšanky a Holanďanky.

Nominácia SR ženy na Turnaj piatich krajín v Budapešti /zdroj: SZĽH/

Hráčky podľa klubov: Zuzana Dobiašová, Lucia Drábeková, Lucia Ištocyová, Tatiana Korenková, Barbora Kapičáková, Lívia Kúbeková (všetky HC ŠKP Bratislava), Lívia Debnárová (HC Lučenec/HC ŠKP Bratislava), Sofia Vysokajová (HC ŠKP Bratislava/Vlci Žilina-mládež), Romana Halušková, Nikola Rumanová (obe MHK-Martin/HC ŠKP Bratislava), Nina Štrbáková (MHK-Martin/MHK Dolný Kubín), Kristína Šimnová (MHK-Martin), Ema Tóthová (HK Lokomotíva Nové Zámky/HC ŠKP Bratislava), Emília Leskovjanská, Laura Šuliková (obe ŽHK Poprad/HC ŠKP Bratislava), Laura Ivanecká, Dominika Sedláková, Diana Fortunová, Adriána Štofanková (všetky ŽHK 2000 Šarišanka Prešov), Lilien Beňáková (HŠMH Banská Bystrica/ŽHK Poprad), Nela Lopušanová (Vlci Žilina-mládež), Nikola Nemčeková, Alžbeta Šulíková (obe Vlci Žilina-mládež/HC ŠKP Bratislava), Júlia Matejková (HPK Hameenlinna/Fín.), Lucia Halušková (KMH Budapešť/Maď.), Viktória Maskaľová (SC Langenthal Damen/Švaj.)
      
      Program SR na Turnaji piatich krajín v Budapešti:
      utorok 7. februára

      Maďarsko – SLOVENSKO (20.00)
      
      streda 8. februára
      SLOVENSKO – Nórsko (20.00)
      
      štvrtok 9. február
      SLOVENSKO – Francúzsko (16.30)
      
      piatok 10. februára
      SLOVENSKO – Japonsko (16.30)

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});