FC Chelsea získala majstra sveta: Prestup prekonal rekord Premier League!

Anglický futbalový klub FC Chelsea Londýn získal v závere zimného prestupového obdobia argentínskeho reprezentanta Enza Fernandeza (22) ...

Anglický futbalový klub FC Chelsea Londýn získal v závere zimného prestupového obdobia argentínskeho reprezentanta Enza Fernandeza (22) z Benficy Lisabon.

Fotogaléria

Londýnčana zaplatili za 22-ročného stredopoliara portugalskému tímu 106,8 milióna libier (v prepočte 121 mil. eur), čo je nový britský prestupový rekord.

Fernandez na nedávnom šampionáte v Katare pomohol Argentíne k zisku titulu majstra sveta, vyhlásili ho za najlepšieho mladého hráča MS 2022. Teraz sa stal najdrahším hráčom v histórii Premier League, keď prekonal doterajší rekord pri prestupe Jacka Grealisha v auguste 2021 z Aston Villy do Manchestru City. "Citizens" vtedy zaplatili za anglického reprezentačného krídelníka 100 miliónov libier. Podľa AFP podpísal Fernandez s Chelsea osemapolročný kontrakt, ktorý mu vyprší až v roku 2031.

Rokovania o prestupe Fernandeza sa ťahali celý utorok, "The Blues" ich napokon stihli finalizovať tesne pred uzávierkou. Fernandez pritom prišiel do Benficy iba vlani v auguste, portugalský klub ho získal z River Plate za 10 miliónov dolárov (9,2 mil. eur) plus bonusy.

Chelsea bola aktívna v závere prestupového obdobia, v januári dotiahla aj príchody Mychajla Mudryka, Benoita Badiashileho, Noniho Maduekeho či Joaa Felixa, ktorý prišiel na hosťovanie z Atletica Madrid. Fernandez je v poradí ôsma nová posila Londýnčanov.

Dávid Strelec má už na svojom konte viacero reprezentačných štartov.
Nový impulz pre Davida Strelca: Spezia uvoľnila slovenského útočníka na hosťovanie Zobraziť článok

Manchester United angažoval Sabitzera

Anglický futbalový klub Manchester United sa v závere prestupového obdobia posilnil o stredopoliara Marcela Sabitzera. Rakúsky reprezentant prichádza na Old Trafford na hosťovanie z Bayernu Mníchov, v aktuálne štvrtom tíme Premier League by mal nahradiť Christiana Eriksena, ktorý bude pre zranenie členka chýbať minimálne do konca apríla.

Sabitzer, ktorý má na konte 68 štartov v národnom tíme, bude hosťovať v Manchestri do konca sezóny. "Niekedy musíte urobiť rýchle a dôležité rozhodnutia. Od momentu, keď som prvýkrát počul o možnosti hrať za Manchester United, som vedel, že je to pre mňa to pravé. Som súťaživý hráč, chcem víťaziť a pomôcť klubu k dosiahnutiu vytýčených cieľov," citovala agentúra DPA novú posilu "červených diablov".

Dvadsaťosemročný Sabitzer odohral v tejto sezóne za Bayern 24 stretnutí. S nemeckým majstrom podpísal v auguste 2021 štvorročnú zmluvu. Eriksen nedohral duel 4. kola Pohára FA proti Readingu, pre zranenie členka by mal podľa predbežných prognóz pauzovať do konca apríla až začiatku mája.

Na snímke slovenský futbalista Ondrej Duda.
Prečo opustil Ondrej Duda Kolín? Slovák prezradil detaily Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});