Tehotná Dominika Cibulková o boome tenisových mamičiek: Kokso, dievčatá,dieťa nie je sranda!

Prvý grandslamový turnaj tenisového roka je za nami. Australian Open patril k obľúbeným štáciám bývalej skvelej hráčky Dominiky Cibulkovej, ...
  • Zdroj: Tibor Géci, Michal Hanko, tasr

Prvý grandslamový turnaj tenisového roka je za nami. Australian Open patril k obľúbeným štáciám bývalej skvelej hráčky Dominiky Cibulkovej, ktorá sa pomaly, ale iste chystá na druhú materskú. Spýtali sme sa jej, či vôbec sleduje tenisové diania, ale aj na to, čo hovorí ona, čoskoro dvojnásobná mamina, na boom tenisových mamičiek.

FOTOGALÉRIA: Dominika Cibulková o boome tenisových mamičiek

Dominika, ste v radostnom očakávaní druhého bábätka. Je to bez covidových obmedzení pokojnejšie?

- Pokojnejšie je to skôr preto, že som druhorodička. Takže už viem, čo ma asi čaká, aj keď človek nikdy nevie, čo sa môže stať. Veľmi sa na to tešíme a verím, že všetko dopadne tak, ako si želáme.

Malý Jakubko už tuší, čo robila nie tak dávno mamina?

- A zhodou okolností sme si pred pár dňami ráno, predtým ako Jakubko odišiel do škôlky, namiesto jeho dvoch-troch rozprávok pozreli môj zápas proti Šarapovovej, kde som ju porazila. Teraz si uvedomujem, že to bolo vlastne prvýkrát, keď sme mu ukázali, čo robila mamina, ako hrala. Doteraz bol malinký, nemohol to ešte vnímať. No a na nás s Michalom padla hneď zrána taká nostalgia, že nám až slzy vyhŕkli.

Čo hovoríte na tenistky-mamičky, ktorých je čoraz viac na turnajoch?

- Fuu, ja som z toho šokovaná. No Naomi Osaková, taká jej mentalita nie je moja šálka kávy... Mladá krv, na môj vkus veľmi liberálna. Tým, že otehotnela, to bol šok, ale chápem ju, že sa chce vrátiť, veď má len 25 rokov. Ale keď vzápätí Kerberová (tá má 34 rokov - pozn. aut.) oznámila, že sa chce vrátiť, tak som si povedala: Ty kokso, dievčatá, neviete, čo je to mať dieťa... To fakt nie je sranda. Ja sa pamätám na Azarenkovú, keď porodila, hneď sa vrátila. Videla som, aké to mala náročné dlhých päť rokov! Na turnajoch bola v totálnych depresiách. Nevedela to oddeliť, chcela hrať, ale chcela byť aj s malým a nevedela to skĺbiť. No fakt som zvedavá, ako to tie baby skĺbia.

Iba 15-ročná Renáta Jamrichová siedmou tenistkou spod Tatier s grandslamovým titulom: Bude z nej druhá Hantuchová? Zobraziť článok

Komu ste na Australian Open držali palce v mužskom pavúku?

- Priznávam, že mužský pavúk som sledovala menej... Mne je veľmi sympatický Grék Tsitsipas. Ale asi tomu Nadalovi. Určite, to je moja srdcovka. Hoci ho ďalšie zranenie stoplo už v druhom kole. No som taká vyslúžila tenistka, spomínam na tie naše časy. Koľko kamošov sme tam mali... Trištvrte pavúka už ani nepoznám. No už volali hrať legendy Wimbledon, ale tento rok nepôjdem. Tento rok som nešla, na budúci rok nepôjdem, ale možno o dva roky sa tam pozriem a o dva roky si pôjdem s nimi zapinkať.

… a v ženskom pavúku?

- No keď tam bola Azarenková, tak som jej veľmi držala palce. Bola som pri tom, keď hrala. Videla som, aké to mala ťažké. Teraz ju už viem celkom pochopiť a o to viac ju obdivujem.

Momentálne nie, ale pred druhým tehotenstvom ako často ste držali tenisovú raketu v ruke?

-Ježiš... Tenisovú raketu? Ak, tak tú malú detskú. Keď Jakubko povie: „Maminka, bam-bam, tak s ním si zapinkáme s balónom v detskej izbe. Keď chodím do akadémie, tak tam stojím za deťmi a radím im a koučujem. No ja som fakt na kurte normálne nestála, no naposledy minulé leto.

Sabalenková ovládla prvý Grandslam sezóny.
Spoznali sme víťazku prvého grandslamu sezóny: Australian Open ovládla bieloruská tenistka Zobraziť článok

Mamy na okruhu

- Tatjana Mariaová má dve dcéry a vlani hrala semifinále Wimbledonu.

- Serena Williamsová má dcéru a hrala tri grandslamové semifinále.

- Vicktoria Azarenková má syna a na AO 2023 hrala semifinále.

- Sania Mirzaová má syna a na AO 2023 hrala finále miešanej štvorhry.

- Kim Clijsterová má tri deti a po prvej dcére vyhrala US Open.

Tieto sa chcú vrátiť

- Naomi Osaková - tehotenstvo oznámila pred AO 2023

- Angelique Kerberová - porodí na jar a koncom roka chce hrať

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});