Prečo Vlhová nestačí na Shiffrinovú? Česká legenda si myslí, že toto je rozhodujúce

Niekdajšia majsterka sveta v slalome Šárka Strachová verí, že Mikaela Shiffrinová (27) ešte zďaleka neskončila a bude zbierať ďalšie výhry.
  • Zdroj: TASR/Martin Baumann

Niekdajšia majsterka sveta v slalome Šárka Strachová verí, že Mikaela Shiffrinová (27) ešte zďaleka neskončila a bude zbierať ďalšie výhry.

Dvadsaťsedemročná hviezdna Američanka v nedeľňajšom slalome v Špindlerovom Mlyne skončila druhá a rekord Ingemara Stenmarka jej zatiaľ unikol, ale všeobecne sa očakáva, že bude pridávať ďalšie víťazstva. Jej aktuálna prevaha podľa Strachovej nie je len v technike, ale v stabilite výkonov a komplexnosti.

Strachová na Shiffrinovej vidí, že ju lyžovanie stále baví. "Nechce končiť, má v pláne pokračovať. Určite môže vyhrať napríklad sto pretekov," povedala niekdajšia hviezda českého lyžovania novinárom. Považuje za zásadné, aby Shiffrinová rovnako ako doteraz nepretekala kvôli trofejám a rekordom, ale preto, že ju lyžovanie baví.

Vo veku 27 rokov je Shiffrinová v plnej sile, takže je v inej situácii, než bola v honbe za Stenmarkovým rekordom Lindsey Vonnová. Tá sa zastavila na 82 triumfoch, Shiffrinová má už o tri viac.

"Oproti Lindsey Vonnovej, ktorá sa snažila ten rekord dohnať úplne v závere svojej kariéry a bolo vidieť, že už to nejde a ani zdravotne jej to nevyjde, tak Mikaela je v pohode. Aj keby to nepadlo dnes, alebo do konca sezóny, tak má ďalší minimálne olympijský cyklus, kedy pri lyžovaní bude chcieť zostať," povedala Strachová v pauze pred druhým kolom, kedy ešte nepoznala výsledok nedeľňajšieho slalomu.

Prežíva Petra a Michal krízu vo vzťahu?
Vlhová po Krkonošiach pôsobila totálne rezignovane: Kríza vo vzťahu s Michalom?! Zobraziť článok

Pokračovať v čítaní
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});