Volko po premiérových štartoch myslí na limit do Istanbulu: Prekvapený z vlastnej reakcie

Halovú sezónu začal tak, ako avizoval - kvalitne. Najrýchlejší Slovák a držiteľ troch medailí z halových európskych šampionátov na 60 ...
  • Zdroj: TASR

Halovú sezónu začal tak, ako avizoval - kvalitne. Najrýchlejší Slovák a držiteľ troch medailí z halových európskych šampionátov na 60 m Ján Volko (26) bol s prvými štartmi vo „svojej“ disciplíne spokojný, ba aj prekvapený z vlastnej štartovej reakcie v prvej sérii.

FOTOGALÉRIA: Ján Volko

Na 22. halovom mítingu Elán, ktorý mal challengerový štatút seriálu World Athletics Indoor Tour, zabehol 6,70 s a 6,69 s.

„So vstupom do sezóny môžem byť celkovo spokojný. V prvom štarte som mal dokonca reakciu 0,117, čo je u mňa nadštandard,“ spustil hodnotenie svojho výkonu a pokračoval: „Bolo to ešte také nevybehané, verím, že sa to bude postupne zlepšovať. Čas 6,69 nie je na úvod zlý. Nemal som veľké oči. Vieme, na čom sme, na čom treba pracovať. Pocitovo boli oba behy rozdielne. Prvý bol ľahší a neskôr som sa zdvihol, druhý bol taký silený a nebol som s ním celkom spokojný.“

VEDA: Naďa Bendová vie, že len najnovšie poznatky potiahnu jej zverencov k výborným výsledkom.
Bendová pred štartom sezóny: Ciele máme, ako vždy, najvyššie Zobraziť článok

Súperi boli primeraní prvému štartu v sezóne. Potiahli ho, no uvedomuje si, že limit na istanbulský halový šampionát - 6,63 s je ďaleko. No aj tak by ho držiteľ kompletnej medailovej kolekcie (1-1-1) z halovej Európy chcel splniť, hoci bodov na štart v Instanbule má dosť.

„Zdravie drží a som rád, že to tak je, robíme pre to maximum,“ dodal ešte pre portál atletika.sk. Za svoj výkon si do kvalifikačného rebríčka pre účasť na marcovom halovom vrchole pripísal 50 bonusových bodov.

Najrýchlejší Slovák sa v príprave nevyhýba ani vedeckým novinkám.
Ján Volko sa chystá na prvý štart v halovej sezóne: Na čom zamakal najviac? Zobraziť článok

Okrem neho „bodovala“ aj Viktória Forsterová, ktorá predviedla parádne behy na 60 m prekážok, pričom v druhom zlepšila vlastný slovenský rekord do 23 rokov na 8,11 s, ale aj osemstovkárka Gabriela Gajanová, ktorá si v Štokholme zlepšila osobný rekord v hale na 800 m na 2:04,02 min.

Toto čaká Jána Volka

- 11. február - Paríž: 60 m

- 15. február - Lievin: 60 m

- 18. február - halové M SR: 60 m

- 4. marec - ME v Istanbule: 60 m

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});