Shiffrinová si Špindl užila: Najlepšia kamarátka v Prahe a pikoška na záchodoch!

Nečakané zakopnutie! Mikaela Shiffrinová (27) sa v druhom slalome v Špindlerovom Mlýne vyrovnania absolútneho rekordu v počte víťazstiev ...
  • Zdroj: TASR/AP

Nečakané zakopnutie! Mikaela Shiffrinová (27) sa v druhom slalome v Špindlerovom Mlýne vyrovnania absolútneho rekordu v počte víťazstiev vo Svetovom pohári nedočkala.

V sobotu síce vyhrala a zvýšila svoje konto na 85 triumfov (Stenmark ich má 86), v nedeľu však o 0,06 s prehrala s Nemkou Lenou Dürrovou. Aj druhé miesto jej stačilo na predčasný zisk siedmeho malého glóbusu za celkové hodnotenie disciplíny.

Dva slalomy Svetového pohára prilákali do Špindla neuveriteľné masy divákov. Kým v sobotu ich bolo niečo vyše 16 000, v nedeľu dokonca o 4 000 viac! Shiffrinová viedla po prvom kole pred Dürrovou s pohodlným náskokom 67 stotín a útočila na 86. prvenstvo v SP v kariére, pozíciu však neuhájila. V druhom kole zajazdila až 14. čas a s nemeckou súperkou prehrala o šesť stotín sekundy. Tridsaťjedenročná Dürrová vyhrala preteky SP prvýkrát v kariére!

Nedeľa nevyšla slovenskej hviezde Petre Vlhovej (27). Fanúšikovia dúfali, že sa po sobotňajšom štvrtom mieste konečne postaví na stupne víťazov, no skončila až trinásta!

Slovenská lyžiarka Petra Vlhová po 2. kole slalomu žien Svetového pohára v alpskom lyžovaní v českom Špindlerovom Mlyne.
Vlhová sa teší na oddych a potom vyhlasuje útok na MS: Viem, že dokážem zvíťaziť! Zobraziť článok

„Mám povedať pravdu? Nie som príliš sklamaná,“ povedala Shiffrinová s obrovským úsmevom na tvári po dojazde do cieľa v nedeľňajšom slalome. Napriek všetkému to bol podľa jej slov jeden fantastický deň. „Posledný mesiac bol pre mňa naozaj hektický, jazdila som prakticky nonstop. V našom svete máme toľko krásnych pretekov, nemôžem ich vyhrať všetky. Po prvom kole som sa cítila fantasticky, v tom druhom som zrejme neriskovala toľko, aby som bola schopná zvíťaziť. Veľká gratulácia Lene, zaslúži si, aby sa jej darilo pravidelne,“ dodala americká šampiónka.

Kamarátka v Prahe

Mikaela v Špindli debutovala v roku 2011 ako 15-ročná. „Byť tu opäť bolo pre mňa neskutočné, mám len samé pozitívne emócie. Nie každý rok sa tu preteká, takže o to viac si to tu užívam. Fanúšikovia sú hluční
a dodávajú tomuto miestu neskutočnú atmosféru. Špindlerův Mlýn a Česká republika majú v mojom srdci špeciálne miesto. Navyše, moja najlepšia kamarátka s rodinou žije v Prahe. Dúfam, že sa Špindlerův Mlýn dočká čoskoro pretekov opäť,“
žiarila.

Tampóny na toalete

Americkej hviezde sa páčila aj trať. „Bola pripravená doslova na jednotku. Organizátori a všetci ľudia okolo pretekov boli ku mne mimoriadne milí. Spravili skvelú robotu, za ktorú ich ocenili aj fanúšikovia. Ubytovanie bolo pohodlné a poviem ešte jednu pikošku - na ženských toaletách sme mali tampóny, to som ešte nezažila,“ rozplývala sa držiteľka 11 víťazstiev v tejto sezóne.

Poklona Slovákom

Na záver nezabudla zložiť klobúk aj pred slovenskými fanúšikmi, ktorí prišli v hojnom počte. „Patria medzi najlepších na svete. Sú takmer na každých pretekoch. A je jedno, kde na svete sa práve podujatie koná. Je samozrejmé, že Slováci fandia Petre, no zaujímavé je to, že nemajú problém povzbudzovať ani inú pretekárku. Často mi priamo povedia, že dúfajú, že skončím druhá a Petra prvá, ale neberiem to osobne. Je jasné, že Slováci fandia Slovákom,“ uzavrela.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});