Šéf slovenskej cyklistiky o Saganovi: Toto som nečakal! Ale chýba mu ešte posledná vec

Šéf slovenskej cyklistiky Peter Privara prehovoril o avizovanom konci kariéry Petra Sagana. Chýba mu už len posledná vec! Čomu sa bude ...
  • Zdroj: TASR/Lukáš Grinaj

Šéf slovenskej cyklistiky Peter Privara prehovoril o avizovanom konci kariéry Petra Sagana. Chýba mu už len posledná vec! Čomu sa bude Peter venovať po súťažnej kariére a uvidíme jeho rozlúčku na domácej pôde?

Peter Sagan nedávno oznámil, že po aktuálnej sezóne ukončí kariéru profesionálneho cyklistu na ceste. Záverečnou bodkou kariéry má byť pre neho olympiáda v Paríži 2024, ale v horskej cyklistike, ktorou začínal. Šéf slovenskej cyklistiky Peter Privara netají, že ho prekvapilo obmedzenie programu Sagana v cestnej cyklistike v roku 2024.

„To, že chce ísť na olympiáde v Paríži preteky v horskej cyklistike, bolo verejné tajomstvo. Ale že až tak obmedzí cestnú sezónu 2024 som nečakal. Peter však má v športovom životopise už takmer všetko, čo chcel dosiahnuť, preto jeho rozhodnutiu rozumiem,“ reagoval Privara v rozhovore pre Pravdu.

Sagan vyhral takmer všetko, čo sa dalo. Má za sebou mimoriadne úspešnú kariéru, ale Privara pripomína, že posledným chýbajúcim dielikom do skladačky je triumf na podujatí Miláno - San Remo. Poslednú šancu získať ho bude mať slovenský fenomén 18. marca. „Má dúhové dresy, zelené tričká, vyhral monumenty a množstvo etáp, ale Miláno – San Remo mu chýba. Verím, že tento rok mu športový pánbožko dopraje a dočká sa. Potom by mal splnené všetko, čo si plánoval."

Peter Sagan zvládol preteky vynikajúco.
Skvelý Sagan v šiestej etape pretekov Vuelta a San Juan: Slovák mal rovnaký čas ako víťaz Zobraziť článok

Otázkou zostáva, čomu sa Peter Sagan bude venovať po profikariére. V minulej sezóne naznačil, že by si vedel predstaviť úlohu športového riaditeľa v niektorom z tímov WorldTour. Privara to však v najbližších rokoch neočakáva. „Určite by v tom bol dobrý. Peter je perfekcionista. Vždy bol, to sa týka tréningov, výberu materiálu či regenerácie. Keď sa do niečoho pustil, išiel na sto percent. Športový riaditeľ je náročná práca, byť tri týždne v sprievodnom aute počas Grand Tour tiež. Neustále cestovanie, veľa povinností. Pri cyklistike zostane, ale v tejto pozícii ho v najbližších rokoch nevidím."

V hre je možná rozlúčka Petra Sagana na domácej pôde. V septembri sú na pláne preteky Okolo Slovenska a Sagan sa pravdepodobne bude chcieť rozlúčiť na domácej pôde. „Bolo by krásne, ak by to bol posledný etapák jeho kariéry. Rozlúčil by sa doma, pred fanúšikmi, ktorí ho najviac zbožňujú. Urobíme všetko pre to, aby sa to podarilo," sľubuje Peter Privara.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});