Dürrová ovládla slalom v Špindlerovom Mlyne: Vlhová v druhej desiatke

Slovenskej reprezentantke Petre Vlhovej nevyšiel nedeľňajší slalom v rámci pretekov Svetového pohára v zjazdovom lyžovaní v českom Špindlerovom ...
  • Zdroj: TASR - Martin Baumann

Slovenskej reprezentantke Petre Vlhovej nevyšiel nedeľňajší slalom v rámci pretekov Svetového pohára v zjazdovom lyžovaní v českom Špindlerovom Mlyne.

FOTOGALÉRIA: Svetový pohár v alpskom lyžovaní v českom Špindlerovom Mlyne
Dvadsaťsedemročná Liptáčka bola po prvom kole šiesta, no v druhej jazde sa nevyhla chybe a napokon obsadila až 13. priečku. Na víťaznú Nemku Lenu Dürrovú mala v cieli manko 2,24 s.

„Chvíľočku mi to trvalo, ale potom som zariskovala. Spravila som menšie chybičky, ale v závere som do toho dala všetko. Boli to dobré preteky,“ uviedla v prvej reakcii po pretekoch podľa JOJ Šport 31-ročná rodáčka z Mníchova.

Slovenská lyžiarka Petra Vlhová v 1. kole slalomu žien Svetového pohára v alpskom lyžovaní v českom Špindlerovom Mlyne
Vlhovej nevyšiel nedeľňajší slalom: Slová brata i samotnej lyžiarky Zobraziť článok

Tá vyfúkla víťazstvo Američanke Mikaele Shiffrinovej, na ktorú sa v nedeľu upierali všetky oči. Shiffrinová viedla po prvom kole, ale nakoniec skončila druhá, keď za Dürrovou zaostala o šesť stotín sekundy. Na vyrovnanie absolútneho rekordu Švéda Ingemara Stenmarka, ktorý v minulosti nazbieral 86 víťazstiev vo SP, si tak bude musieť počkať minimálne do najbližších pretekov.

Shiffrinovú môže tešiť aspoň skutočnosť, že nedeľňajším druhým miestom si zabezpečila malý krištáľový glóbus za tohtosezónne výsledky v slalome. Dosiaľ nazbierala v tejto disciplíne 785 bodov a Švajčiarka Wendy Holdenerová spoločne s

Synček Veroniky Velez-Zuzulovej.
Veronika Velez-Zuzulová zverejnila rozkošné video syna: Bude z neho lyžiar? Zobraziť článok

Shiffrinová je zároveň líderkou v celkovom hodnotení Svetového pohára. Dosiaľ získala 1697 bodov. Druhá je momentálne Vlhová (966) a tretia pozícia patrí Švajčiarke Lare Gutovej-Behramiovej (906).

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});