Bendová pred štartom sezóny: Ciele máme, ako vždy, najvyššie

Halová atletická sezóna už naberá na obrátkach. Slovenskú špičku na čele so šprintérom Jánom Volkom čaká test formy v nedeľu od 14.30 ...
  • Zdroj: TASR

Halová atletická sezóna už naberá na obrátkach. Slovenskú špičku na čele so šprintérom Jánom Volkom čaká test formy v nedeľu od 14.30 hod. na mítingu Elán v Bratislave.

FOTOGALÉRIA: Bendová: Ciele máme, ako vždy, najvyššie

O tom, aké novinky zaradil do prípravy najrýchlejší Slovák a štvrtý najrýchlejší Európan, pre Nový Čas porozprávala jeho trénerka Naďa Bendová.

Ako ste sa prepracovali k Nyíregyháze ako miestu, kde sa dá najlepšie trénovať?

Vždy sa snažíme vytvoriť tie podmienky tak, aby boli pre nás optimálne. Aby to bolo čo najlepšie pre tréningový proces, ale samozrejme aj z hľadiska cestovania a aj z hľadiska finančných možností, ktoré máme. Tu sa to skĺbilo do jedného. Je to nové stredisko, otvorené minulý rok. Tie referencie, ktoré boli výborné. My sme mali objednaný týždeň, po troch dňoch sme ho predĺžili.

Môže niečo také vyrásť niekedy na Slovensku?

Stále hovorím, kde je vôľa, tam je cesta. Tu asi nie je vôľa, pretože v Maďarsku, ale aj v Čechách či ďalších okolitých krajinách, to nejako dokážu. Niekde je zjavne nejaký zádrheľ... Neviem, či sa ja niečoho takého dožijem!

Do tímu ste pribrali nového člena Tomáša Mihálika. V čom najviac pomohol?  

V prevencii zranení. My naozaj opäť vynakladáme ešte viac úsilia, času a finančných prostriedkov, aby sme ho udržali zdravého, pokope a schopného podávať maximálne výkony. A s tým súvisí odborná časť tréningu, aby sme sa do situácie, ktorá by nás mohla ohroziť, nedostali. V tom to celé je, rozprávať sa a prinášať do športu vedu, najnovšie poznatky. Musíme si uvedomiť, že šport nie je záujmová činnosť. Dnes to je profi odbor, ktorý má profi podmienky. Ak ich budeme mať, potom budeme môcť povedať, že máme profesionálny šport.

Cez víkend štartujete novú halovú sezónu. S čím bude trénerka spokojná?

Ak zostane Janko zdravý a vyhneme sa zraneniu. Všetky moje očakávania smerujú k najvyšším cieľom. No druhá vec je, že ak budeme o nich hovoriť predčasne, je to zbytočné. Ak to vyjde, ja sa poteším z každého dobrého výsledku. A ak nie, tak budem hľadať príčinu, prečo to nevyšlo.

Slovenská lyžiarka Petra Vlhová.
Vlhová sa po slalome v Česku hnevala: Čo ju tak veľmi rozohnilo? Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});