Útočník Arizony Miloš Kelemen o debute: Snažil som sa ukázať, že na NHL mám!

Dlho sa v prvom tíme Arizony neohrial, ale napriek tomu je šťastný! Slovenský hokejista Miloš Kelemen (23) sa stal v týždni 93. slovenským ...
  • Zdroj: SITA/AP

Dlho sa v prvom tíme Arizony neohrial, ale napriek tomu je šťastný! Slovenský hokejista Miloš Kelemen (23) sa stal v týždni 93. slovenským hokejistom, ktorý nastúpil v slávnej NHL aspoň na jeden duel. Denníku Nový Čas prezradil v rozhovore, kto mu oznámil, že ho povolali do prvého tímu Arizony, a vyznal sa aj z pocitov z premiéry v profilige.

Ako ste reagovali, keď ste sa dozvedeli začiatkom týždňa, že vás vedenie Arizony povolalo do prvého tímu a kto vám to oznámil?

- Povedal mi to tréner Tucsonu po utorňajšom rannom tréningu. Musím priznať, že ma to určite prekvapilo, ale milo. Bol som veľmi šťastný celý deň, pretože som o tom vždy sníval.

Mali ste pred debutom proti Anaheimu veľkú trému?

- Samozrejme, že pred stretnutím bola, ale opadla hneď po prvom striedaní. Potom som si už zápas užíval. Pocity boli neskutočné, nezabudnem na tento zápas do konca života.

V čom ste videli najväčší rozdiel oproti AHL?

Jednoznačne v rýchlosti. NHL je najvyšší hokejový level na svete a to sa mi aj potvrdilo. V každom mužstve sú hráči na top úrovni a každá chyba, ktorá sa urobí, sa prevažne skončí gólom. Ale musím povedať, že sa mi hralo dobre, dostal som sa rýchlo do zápasu a musím poďakovať aj spoluhráčom, ktorí mi veľmi pomohli. Naozaj som si debut užil.

Dostali ste aj nejakú odozvu od trénerov na svoj výkon?

Odozva bola pozitívna, všetci boli spokojní a aj ja som mal celkovo zo svojej hry dobrý pocit. Samozrejme, vždy to môže byť lepšie. Snažil som sa ukázať, že mám na to, hrať v najlepšej lige sveta. Mrzí ma iba to, že sme doma nevyhrali, premiéra by bola o to krajšia.

Talentovaný slovenský hokejista v súboji proti St. Louis (5:0) už v zostave Arizony chýbal a sledoval ho iba z tribúny. Vedenie klubu mu oznámilo, že sa vracia späť do farmárskeho klubu Tucson v AHL, kde v tomto ročníku už odohral 39 duelov. Zvolenský rodák si tak musí na ďalší súboj v profilige počkať.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});