V prípade zmeny dresu Škriniara a Kiwiora si Šošoni prilepšia: Koľko peňazí vyryžuje Žilina?

Futbalová Žilina si mädlí ruky! Bez mihnutia oka jej do klubovej kasy pritečie tučný balík. Bude to za dohodnutý percentuálny podiel ...

Futbalová Žilina si mädlí ruky! Bez mihnutia oka jej do klubovej kasy pritečie tučný balík. Bude to za dohodnutý percentuálny podiel pri ďalšom predaji jej bývalého poľského hráča Jakuba Kiwiora (22), ktorý prestúpil z talianskej Spezie do londýnskeho Arsenalu. Šošoni môžu vytrieskať státisíce eur aj za svojho niekdajšieho obrancu Milana Škriniara (27), ak ho Inter Miláno speňaží ešte tento mesiac.

Fotogaléria

Sedemnásobný slovenský majster inkasoval sedemmiestnu sumu po prestupe Škriniara do Interu Miláno. „Získali sme za neho 1,2 milióna eur a máme dohodnutý podiel z ďalšieho transferu. Nie je to celkom tak, že získame percentá z predaja. Dohoda je trošku komplikovanejšia. Súvisí trebárs s časom, ktorý odohrá hráč v mužstve. Ďalším kritériom je počet odohraných zápasov,“ povedal vtedy pre sme.sk šéf žilinského klubu Jozef Antošík.

Dnes, keď má kapitán Nerazzurri zajačie úmysly, si robí Žilina zálusk na ďalšie peniaze. Podľa našich informácií by mala získať 3,5 percenta z celkovej prestupovej sumy. Dostane ich len vtedy, ak Škriniar prestúpi z milánskeho klubu za odstupné do konca januára. Neplatí to v lete, keď mu vyprší zmluva, bude voľným hráčom a môže odísť zadarmo. Situácia okolo jeho budúcnosti je stále nejasná. Paris St. Germain zvažuje podľa denníka L’Equipe predložiť Interu ponuku už na januárový príchod Slováka.

Hovorí sa o sume 15 miliónov eur. Francúzsky klub totiž nechce preplatiť hráča, ktorému sa na konci sezóny skončí kontrakt, a nebude stáť ani cent. Inter prepásol minulé leto príležitosť predať Škriniara do Parku princov za 55 miliónov eur. Teraz ho podľa talianskych zdrojov nemieni uvoľniť za menej ako 20 miliónov. Ak by parížsky klub pristúpil na túto sumu, na konte Žiliny by malo pristáť 700 000 eur. V prípade predaja za 15 miliónov by to bolo 525 000 eur.

Stále neisté peniaze za Škriniara sú len drobnými v porovnaní so ziskom za Kiwiora. Mladý poľský obranca, ktorý odohral pod Dubňom 46 zápasov a prestúpil do Spezie Calcio, je už hráčom anglického Arsenalu. Londýnsky klub ho vykúpil za 25 miliónov eur. Ak má Žilina dohodnutý desaťpercentný podiel z jeho ďalšieho predaja, vyryžuje 2,5 milióna eur. Rovnako tak okolo 200 000 eur ako výchovné za hráča vo veku 12 - 23 rokov. Zhruba 100 000 eur skončí aj v pokladnici Podbrezovej, kde Kiwior strávil pol sezóny.

 

KOĽKO BY MOHLA ŽILINA ZINKASOVAŤ?

Za Milana Škriniara (27)

700 000 € ak ho Inter predá v januári za 20 mil. €

525 000 € ak ho Inter predá v januári za 15 mil. €

350 000 € ak ho Inter predá v januári za 10 mil. €

Za Jakuba Kiwiora (22)

2,5 mil. € ak má MŠK podiel 10 % z jeho predaja

cca 200 000 € výchovné za hráča vo veku 12-23 rokov

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});