Olympiádu chce na horskom bicykli: Čo všetko musí Sagan urobiť pre Paríž 2024?

Koniec profesionálnej cestnej cyklistiky. Slovenský cyklista Peter Sagan (33) po sezóne presedlá na horskú cyklistiku. V nej by rád štartoval ...
  • Zdroj: instagram/petosagan

Koniec profesionálnej cestnej cyklistiky. Slovenský cyklista Peter Sagan (33) po sezóne presedlá na horskú cyklistiku. V nej by rád štartoval o rok na OH v Paríži.

FOTOGALÉRIA: Peter Sagan

Sagan už na OH v horskej cyklistike štartoval. V roku 2016 si k tejto disciplíne odskočil. Absolvoval dve podujatia a štartoval aj na olympiáde v Rio de Janeiro. Dostal však dva defekty a aj preto prišiel do cieľa až na 35. mieste.

„Mal som na lepší výsledok. Chýbalo mi však viac tréningov, viac času na horskom bicykli,“ vysvetľoval v roku 2016 po olympiáde.

Laura Meseguer prežívala počas rozhovoru s Peťom Saganom veľké emócie
Sagan nezaprel svoj humor: Novinárka mala stiahnuté hrdlo, Peťova reakcia ale nemala chybu Zobraziť článok

Teraz sa chce na olympiádu lepšie pripraviť. Štart v Paríži však nemá Sagan automaticky istý. Musí splniť kvalifikačné kritéria, štartovať na nejakých Svetových pohároch.

Slovenský jazdec, ktorému plynie druhý rok z dvojročného kontraktu v tíme TotalEnergies, naznačil, že by chcel v tejto sezóne štartovať v jarných klasikách i na Tour de France. V roku 2024 by sa mohol predstaviť vo farbách TotalEnergies v pretekoch horskej cyklistiky a ojedinele v niektorých cestných pretekoch mimo série WorldTour.

Slovenský cyklista Peter Sagan figuroval vo výsledkovej listine ako Slovinec.
Narodeniny oslávil zásadným rozhodnutím: Sagan končí a tomuto sa bude venovať! Zobraziť článok

Saganov manažér Giovanni Lombardi pre Sporza uviedol, že prebiehajú rokovania o predĺžení zmluvy s tímom TotalEnergies. V horskej cyklistike by štartoval v drese tohto tímu.

Sagan je juniorským majstrom sveta v horskej cyklistike v disciplíne cross country z roku 2008.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});