Nela Lopušanová medzi mužmi? Zahrať by si mohla v zámorí!

Mladá slovenská hokejistka Nela Lopušanová na tohtoročných majstrovstvách sveta hráčok do 18 rokov tak zaujala hokejový svet, že sa začína ...
  • Zdroj: hockeyslovakia

Mladá slovenská hokejistka Nela Lopušanová na tohtoročných majstrovstvách sveta hráčok do 18 rokov tak zaujala hokejový svet, že sa začína špekulovať o jej možnom budúcom pôsobení v zámorí.

Cesta k tomu môže viesť cez kanadskú juniorskú CHL, kde nedávno dostala šancu kanadská brankárka Éve Gasconová. Podľa zámorského experta Tonyho Ferrariho z magazínu The Hockey News nie je pravdepodobné, že 14-ročná Lopušanová si tam zahrá.

"Bohužiaľ, nemyslím si, že niektorý z klubov CHL bude uvažovať o Lopušanovej. V ostatných rokoch sme tam videli mladé ženy, napríklad Gasconovú, ale vo všeobecnosti dostávajú v tejto lige šancu zo žien len brankárky. Dúfam, že úspech hráčok ako Gasconová môže tímy CHL povzbudiť, aby vyskúšali niekoho ako Lopušanová. Je to však nepravdepodobné," myslí si Ferrari, ktorý však vyzdvihol schopnosti mladej útočníčky zo Žiliny.

"Lopušanová je jedna z najproduktívnejších hráčok v slovenskej súťaži chlapcov do 16 rokov, jej priemer 3,1 bodu na zápas je štvrtý najvyšší v histórii spomedzi 14-ročných a mladších. Je veľmi šikovná útočníčka a vyniká v súbojoch proti rovesníkom." 

„Na hokejovú mapu sveta sa dostala na MS18, kde bola najproduktívnejšia hráčka a predviedla niektoré z najpamätnejších výkonov z ostatných rokov. Strelila jeden z najkrajších lakrosových gólov, aké som kedy videl a s pukom na hokejke pravidelne zahanbovala obrankyne," uviedol expert.

Nelu Lopušanovú vyhlásili za najlepšiu útočníčku a najužitočnejšiu hráčku januárových MS hokejistiek do 18 rokov vo švédskom Östersunde, s 13 bodmi v piatich zápasoch bola najproduktívnejšia hráčka šampionátu a s 9 gólmi druhá najlepšia strelkyňa. Slovenskej ženskej osemnástke pomohla ku konečnému 6. miestu na turnaji, čím vyrovnala svoje najlepšie umiestnenie v histórii.

Slafkovský si už v základnej časti nezahrá.
Rešpektovaný expert to povedal natvrdo: Slafkovský? Neúspech a sklamanie! Tvrdo skritizoval aj Montreal Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});