Ženské finále v Melbourne už pozná obsadenie: Sobolenková ešte nestratila ani set

Bieloruská tenistka Arina Sobolenková (24) bude súperkou Kazašky Jeleny Rybakinovej vo finále ženskej dvojhry na Australian Open v ...
  • Zdroj: SITA/AP

Bieloruská tenistka Arina Sobolenková (24) bude súperkou Kazašky Jeleny Rybakinovej vo finále ženskej dvojhry na Australian Open v Melbourne.

FOTOGALÉRIA: Arina Sobolenková

V druhom štvrtkovom semifinále zdolala v pozícii nasadenej päťky Poľku Magdu Linetteovú 7:6 (1), 6:2. V sobotu bude bojovať o prvý singlový grandslamový titul.

V zápase medzi Sobolenkovou a Linetteovou videli diváci od začiatku kvalitný tenis plný razantných výmen od základnej čiary. Bieloruska prehrávala 0:2, no následne otočila na 3:2 a o prvom sete rozhodol tajbejk. V ňom dominovala Sobolenková, ktorá dovolila uhrať súperke iba jediný bod.

Kazašská tenistka Jelena Rybakinová sa stala prvou finalistkou ženskej dvojhry na grandslamovom turnaji Australian Open.
Rybakinová prvou finalistkou: Ďakovala rodičom a sestre Zobraziť článok

Bieloruska ťažila z kvalitného podania, po ktorom dokázala Linetteovú zatlačiť do defenzívy. V druhom dejstve si Sobolenková po dvoch brejkoch vybudovala náskok 5:1 a zápas už dotiahla do úspešného konca. V tomto roku ťahá 10-zápasovú víťaznú šnúru, pričom ešte nestratila ani set. Na začiatku sezóny triumfovala na turnaji WTA v Adelaide.

"Som nadšená, že som zvíťazila a postúpila do finále Australian Open. Magda podala skvelý výkon. Ďakujem všetkým, ktorí zostali takto dlho v Aréne Roda Lavera, atmosféra bola fantastická. Nezačala som najlepšie, ale v tajbrejku som našla správny rytmus. Išla som si po víťazné údery a hrala som výborný tenis. Už sa teším na finále. Jelena je úžasná tenistka, hrá super agresívne, vyhrala už grandslamový turnaj. Bude to boj," uviedla Sobolenková v pozápasovom rozhovore.  

Ženy - dvojhra - semifinále:

Arina Sobolenková (Biel.-5) - Magda Linetteová (Poľ.) 7:6 (1), 6:2.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});