Nitriansky klub s novým impulzom: Zahraničné posily, nový partner, či skúsený tréner!

Nitra je po Slovensku i Česku známa okrem futbalu či hokeja aj tým, že v meste už dlhšie buduje svoje renomé kvalitný tím amerického ...
  • Zdroj: instagram/nitra.knights

Nitra je po Slovensku i Česku známa okrem futbalu či hokeja aj tým, že v meste už dlhšie buduje svoje renomé kvalitný tím amerického futbalu Nitra Knights.

FOTOGALÉRIA: Nitra Knights

Nový generálny partner, hráči a tréner z Ameriky, najkvalitnejšie posily zo Slovenska naznačujú, že pod Zoborom sa buduje perspektívny projekt.

Nitra v rámci kvalitnej Českej ligy amerického futbalu skončila pred bránami play off.

Pavol Regenda v drese San Diego hviezdil, strelil dva góly a na jeden asistoval.
Regenda sa pobil, súpera poslal na lopatky: Jeho gesto je hitom internetu! Zobraziť článok

„Minulý rok nás ku koncu sezóny trápili zranenia, tento rok máme širší káder. S prípravou sme začali skôr, zväčšil sa nám aj trénerský tím. Do tímu prišli slovenskí reprezentanti, ktorí budú citeľným prínosom do herného prejavu. V tomto smere by som za seba vyzdvihol mená Pavol Horník a Ľuboš Paprčka, vyčerpali sme tiež kvótu pre zahraničné posily,“ konštatoval Boris Bútora, ktorý je hráčom aj členom trénerského tímu.

Ten vedie Američan James Sutton, ktorý hrával v najvyššej NCAA lige. „Aktuálne pociťujeme nový štýl americkej prípravy, pre ktorú je príznačný dôraz na video rozbor,“ pokračoval Bútora, ktorý potvrdil, že zahraničné posily v podaní dvoch amerických hráčov a jedného Brazílčana by mali tím vystužiť pred náročnou sezónou aj vďaka svojim skúsenostiam z kvalitných svetových líg.

Knights by chceli v budúcej sezóne, ktorá štartuje o pár týždňov privítať svojich súperov, no najmä nitrianskych fanúšikov v perfektnej atmosfére na vynovenom futbalovom štadióne. Rokovania s mestom v tejto veci aktuálne napredujú, definitíva by mohla prísť už o pár dní.

„Bol by to sen. Hral som tam jeden zápas a pamätám si na to dodnes. Verím, že by sa nám na štadión podarilo prilákať viacero nových fanúšikov. Je to stánok, ktorý slúži na reprezentačné zápasy. Takže by sme mali v tomto smere neporovnateľne lepšie podmienky ako ostatné tímy,“ dokončil skúsený hráč Boris Bútora.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});