Toronto predĺžilo domácu víťaznú sériu, Nečas zariadil triumf Caroliny

Hokejisti Toronta zdolali v noci na štvrtok v NHL New York Rangers 3:2 po predĺžení a vybojovali šieste domáce víťazstvo v sérii.
  • Zdroj: TASR/AP

Hokejisti Toronta zdolali v noci na štvrtok v NHL New York Rangers 3:2 po predĺžení a vybojovali šieste domáce víťazstvo v sérii.

Slovák Jaroslav Halák bol na striedačke, v bránke Rangers dostal prednosť Igor Šesťorkin, ktorý vykryl 32 striel. V súboji dvoch lídrov divízií Carolina uspela na ľade Dallasu 3:2 po predĺžení.

O víťazstve Maple Leafs rozhodol v 19. sekunde extra času Mitch Marner, ktorý skóroval efektne v páde po individuálnej akcii. Bol to jeho 18. gól v sezóne. "Jazdcom" nestačili k výhre ani dva presné zásahy Filipa Chytila.

Aj v dueli Dallasu s Carolinou muselo rozhodnúť predĺženie, v čase 61:34 strelil víťazný gól "hurikánov" český útočník Martin Nečas. Ottawa si poradila s New Yorkom Islanders aj vďaka gólu a asistencii Claudea Girouxa 2:1.

Skončila sa víťazná šnúra Edmontonu, Oilers podľahli doma Columbusu 2:3 po predĺžení, rozhodujúci gól strelil mladík Kent Johnson.

NHL - výsledky:

Toronto - New York Rangers 3:2 pp

Góly: 3. Holmberg (Joe. Anderson, Kerfoot), 56. Liljegren (Tavares, Nylander), 61. Marner (Liljegren) – 23. Chytil, 27. Chytil (Kakko, Lafreniere)

Ottawa - New York Islanders 2:1

Góly: 16. Pinto (Giroux, Sanderson), 24. Giroux (Greig, Sanderson) – 37. Nelson (Palmieri, S. Aho)

Dallas - Carolina 2:3 pp

Góly: 11. W. Johnston, 16. J. Robertson – 9. S. Aho II (Pesce), 25. Burns (Martinook, J. Staal), 62. Nečas (Pesce)

Edmonton - Columbus 2:3 pp

Góly: 31. Ryan, 37. Hyman (McDavid, Nugent-Hopkins) – 13. Jenner (A. Boqvist, Laine), 52. Marčenko, 63. K. Johnson (J. Gaudreau)

Seattle - Vancouver 6:1

Góly: 8. Bjorkstrand (A. Larsson, Dunn), 10. Wennberg (Eberle, McCann), 26. McCann (Eberle, Burakovsky), 28. Tolvanen (Gourde, Dunn), 37. Bjorkstrand (A. Larsson, Gourde), 43. Donato (McCann) – 40. Garland (Lazar, Joshua)

 

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});