V Udine boli zo Slovákov Fíni, v Planici vyhrával Elán

Európsky olympijský festival mládeže v talianskom regióne Friuli Venezia Giulia sprevádzajú viaceré organizačné lapsusy. Jeden z nich ...

Európsky olympijský festival mládeže v talianskom regióne Friuli Venezia Giulia sprevádzajú viaceré organizačné lapsusy. Jeden z nich spravil hlásateľ počas stretnutia hokejového turnaja chlapcov medzi Slovenskom a Fínskom v Udine.

Fotogaléria

V Planici vyhrával Elán

Na EYOF vo Friuli Venezia Giulia dosiahli členovia Slovenského olympijského tímu, ktorý podporujú najväčší donor slovenského športu TIPOS i spoločnosť Allianz, dve umiestnenia v najlepšej desiatke. V šortreku vyhrala Lea Popovičová B-finále na 500 m a celkovo skončila na 6. priečke. V skokoch na lyžiach obsadila Tamara Mesíková 9. pozíciu.

Na zimnom štadióne v Pontebbe sa opäť v dobrom svetle ukázali Lea Popovičová a Michaela Ižarová. Z rozjázd sa cez štvrťfinále obe prebojovali do semifinále v pretekoch na 500 m medzi desiatku najlepších šortrekárok. Obe sa stretli v prvom semifinále. Popovičová v ňom skončila na prvej nepostupovej priečke, Ižarová finišovala v semifinále piata. Pätnásťročná Prešovčanka Popovičová, ktorá bola v nedeľu na 1500 m siedma, následne vyhrala B-finále a skončila celkovo šiesta. Jej kamarátka a krajanka obsadila konečnú 10. pozíciu.

V slovinskej Planici, ktorá o mesiac bude hostiť majstrovstvá sveta v klasickom lyžovaní, predviedla Tamara Mesíková na strednom mostíku HS-102 skoky dlhé 83 a 77,5 m, za čo dostala v súhrne 165,6 bodu. Štýlovo skoky zvládla, čo ocenili aj rozhodcovia, chýbala však v porovnaní s najlepšími dĺžka. Skákalo sa v hustom snežení. Takmer dve desiatky vojakov, ktorí boli na skokanskej veži, s pomocou techniky udržali regulárnu stopu a preteky sa odskákali bez väčších problémov.

„V tejto fáze sezóny neskáčem dobre, mám problémy na hrane mostíku. Je to veľmi dôležitá fáza skoku. Mala som v Planici už aj lepšie skoky, ale nemôžem byť nespokojná. Ideme ďalej, chcem sa neustále zlepšovať a posúvať,“ povedala odhodlane Tamara Mesíková.

Husté sneženie jej nerobilo problémy. V podobných podmienkach už odskákala desiatky skokov. „Aj na tréningoch nám často sneží. Vedela som, čo ma čaká. Sneh vás nemôže rozhodiť, ak chcete skočiť.“

Pod skokanskými mostíkmi v slovinskej Planici viackrát fanúšikov zahrievali aj skladby slovenskej skupiny Elán. Jej hity sa ozývali aj v čase, keď neskákala slovenská reprezentantka.

Späť
Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});