Prvé kolo Petre nevyšlo! Vlhová výrazne zaostala za líderkou Shiffrinovou

Slovenská lyžiarka Petra Vlhová sa po 1. kole utorkového obrovského slalomu Svetového pohára usadila na šiestom mieste. V talianskom ...
  • Zdroj: SITA/AP

Slovenská lyžiarka Petra Vlhová sa po 1. kole utorkového obrovského slalomu Svetového pohára usadila na šiestom mieste. V talianskom Kronplatzi zaostávala po odjazdení elitnej pätnástky pretekárok za vedúcou Američankou Mikaelou Shiffrinovou o 1,01 sekundy.

FOTOGALÉRIA: Obrovský slalom - Kronplatz

Druhá bola Švajčiarka Lara Gutová Behramiová s odstupom 13 stotín, na priebežnej tretej pozícii figurovala Talianka Federica Brignonenová (+0,27).

Pretekárkam komplikovalo jazdu mierne sneženie, no viditeľnosť na zjazdovke Erta bola dobrá. Vlhová so štartovým číslom 3 mala slabší úvod, v strmej časti svoju stratu korigovala. V spodnej časti však nabrala ďalšie manko. Pred slovenskú lyžiarku sa dostali ešte Kanaďanka Valerie Grenierová a Američanka Paula Moltzanová.

Shiffrinová využila aj skutočnosť, že trať 1. kola staval jej tréner Mike Day. Američania výborne odštartovala a spolu s Gutovou-Behramiovou mala aj najrýchlejšiu záverečnú pasáž. V 2. kole (13.30 h) tak bude útočiť na svoje 83. víťazstvo, čím by vytvorila ženský rekord v počte triumfov a osamostatnila by sa od krajanky Lindsey Vonnovej.

Prvé kolo nevyšlo podľa predstáv líderke disciplíny Marte Bassinovej, Talianka vyrazila na trať ako prvá. So stratou 1,42 sekundy jej patrila 9. pozícia.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});