V Nových Zámkoch zostali prekvapení: Hokejový reprezentant odchádza do Ameriky!

Slovenský hokejový útočník Martin Mišiak ukončil svoje pôsobenie v HC Nové Zámky a zamieril do zámorskej juniorskej súťaže USHL.
  • Zdroj: TASR - Henrich Mišovič

Slovenský hokejový útočník Martin Mišiak ukončil svoje pôsobenie v HC Nové Zámky a zamieril do zámorskej juniorskej súťaže USHL.

"Táto informácia nás prekvapila, keďže takúto možnosť ešte minulý týždeň spoločne so svojím agentom vylúčili," uviedol riaditeľ novozámockého klubu Imre Valášek na sociálnych sieťach.

Slovenkám nestačil ani gól a asistencia Lopušanovej (vpravo).
V čom spočíva jedinečnosť Nely Lopušanovej? Kým iných vozia do kabíny, ona šliape o piatej ráno na bicykli Zobraziť článok

Mišiak odohral v doterajšom priebehu extraligovej sezóny 29 zápasov, v ktorých si do štatistík pripísal 10 kanadských bodov za 1 gól a 9 asistencií. Slovensko reprezentoval na nedávnych MS hráčov do 20 rokov, v troch zápasoch nebodoval. V roku 2022 ho v drafte do kanadských juniorských súťaží ako celkovú dvojku získal klub Saginaw Spirit, ktorý účinkuje v OHL. Napokon však bude obliekať dres Youngstown Phantoms v USHL. "Maťo sa rozhodol pre pokračovanie v Spojených štátoch. Ako dôvod svojho rozhodnutia nám uviedol nespokojnosť s nedostatkom herného priestoru. Každopádne, aj keď ide o veľmi neštandardné riešenie, "Mišimu" ďakujeme za odvedenú prácu v našom drese a držíme mu palce v novej etape hokejového života," poznamenal Valášek.
 

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});