Baggio žiada vyšetrovanie smrti Vialliho a Mihajloviča: TOTO ich podľa neho zabilo!

Legendárny taliansky futbalista Dino Baggio (51) žiaril na zelených trávnikoch v 90-tych rokoch. Rovnako ako ďalšie legendy Gianluca ...
  • Zdroj: TASR/AP

Legendárny taliansky futbalista Dino Baggio (51) žiaril na zelených trávnikoch v 90-tych rokoch. Rovnako ako ďalšie legendy Gianluca Vialli († 58) a Siniša Mihajlovič († 53), ktorí, už žiaľ, nie sú medzi nami. Baggio žiada vyšetrovanie príčiny ich smrti, má jasný názor, čo ich zabilo.

V priebehu troch týždňov zomreli dve futbalové legendy a dvaja úspešní tréneri - 16. decembra 2022 zomrel Siniša Mihajlovič († 53) a 6. januára 2023 Gianluca Vialli († 58). Futbalové trávniky v talianskej Serie A s nimi v 90-tych rokoch brázdil aj Dino Baggio (51). Ten v talianskej televízii vyjadril svoj názor, že za ich úmrtím mohli stáť lieky, ktoré im lekári dávali v 90-tych rokoch.

Gianluca Vialli podľahol vo veku 58 rokov zákernej chorobe.
Do futbalového neba odišiel bývalý tréner Chelsea († 58): S Talianmi dokráčal k titulu ME Zobraziť článok

V rozhovore pre taliansky denník Gazzetta Dello Sport upresnil, že nemal na mysli doping, ale doplnky výživy a lieky, ktoré futbalistom predpisovali lekári v 90-tych rokoch. „Predstavte si, že by nám doktori mohli dávať dopingové látky. Mali sme kontroly každé tri alebo štyri dni. Nie, proste by som od vedcov rád vedel, či by legálne doplnky, ktoré sme používali, mohli z dlhodobého hľadiska spôsobiť problémy pre naše telá," hovoril Dino Baggio.

Trojnásobný víťaz Pohára UEFA vyzýva kompetentných na vyšetrenie spomínaných liekov, ktoré podľa neho mohli negatívne ovplyvňovať zdravie futbalistov. „Moje úvahy pramenia z bolesti, ktorú cítim zo smrti Vialliho, bol to niekto, koho som vždy považoval za priateľa a veľmi mi pomohol, mne a ďalším ako Mihajlovič, ktorí hrali futbal v 90. rokoch. Myslím, že musíme vyšetriť lieky, ktoré sme v tej dobe užívali."

Bývalý taliansky stredopoliar vyjadril aj obavy z chemických prípravkov, ktoré sa používali na úpravu a údržbu futbalových trávnikov. „Bol by som rád, aby nám veda dala odpovede na lieky, ktoré sme brali, aby sme sa zotavili zo zranení alebo obnovili sily," dodal Dino Baggio.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});