Martin Chromiak po problémoch klope na brány NHL: O tomto som v lete sníval!

Konečne má úsmev na tvári! Talentovaný útočník Martin Chromiak (20) strelil cez víkend za farmársky tím Ontario Reign v AHL prvý hetrik ...
  • Zdroj: TASR/AP

Konečne má úsmev na tvári! Talentovaný útočník Martin Chromiak (20) strelil cez víkend za farmársky tím Ontario Reign v AHL prvý hetrik medzi mužmi.

Kmeňový hráč Los Angeles Kings v rozhovore pre Nový Čas prezradil, že po vážnych zdravotných patáliách (žalúdočné problémy a operácia slepého čreva, pozn. autora), ktoré ho pribrzdili v úvode sezóny, je späť vo forme. Dostane ešte v tomto ročníku šancu aj v slávnej NHL?

FOTOGALÉRIA: Chromiak

Počas víkendu ste sa stali prvou hviezdou zápasu a následne ste pri prehre proti Coachella Valley 4:5 pp strelili svoj prvý hetrik medzi mužmi v AHL. Čo na to hovoríte?

Sú to skvelé pocity. Vôbec som nečakal, že strelím tak skoro prvý hetrik medzi mužmi. V úvode sezóny som mal totiž zdravotné problémy a nevedel som, či si vybojujem miesto v zostave, alebo budem sedieť na tribúne. V posledných dueloch však dostávam viac priestoru na ľade a odzrkadľuje sa to nielen na mojich výkonoch, ale aj bodoch, čo ma teší.

Bola aj menšia oslava?

Nie, pretože máme taký nabitý program, že nie je na oslavy čas. Máme viac zápasov za týždeň, k tomu tréningy či presuny, takže musím byť stále koncentrovaný.

Martin Chromiak v reprezentačnom drese.
Pýta si miesto v NHL: Martin Chromiak zaznamenal prvý hetrik v AHL! Zobraziť článok

V posledných siedmich dueloch máte na konte 7 gólov
a 4 asistencie, takže vaše výkony začínajú gradovať...

Áno, musím povedať, že nie je jednoduché mať takúto formu v mužskom hokeji. Teší ma, že sa začínam približovať k výkonom, ktoré som predvádzal vlani, a cítim sa na ľade naozaj dobre.

Vy ste v lete počas prípravy schudli pre žalúdočné problémy až 14 kíl. Keď ste sa vystrábili a mali skvelý kemp, tak tesne pred štartom sezóny prišla aj operácia slepého čreva...

Nebolo to jednoduché, naskočiť do rozbehnutej sezóny, pretože celý ten rok 2022 bol taký rozhádzaný zo zdravotnej stránky. Ďakujem však ľudom v klube, že po týchto problémoch boli trpezliví, dali mi šancu a ja som sa jej chytil. Musel som však tvrdo makať, aby som sa vrátil späť do zostavy. Ale stálo to za to!

Myslíte si, že ak budete pokračovať vo výborných výkonoch, tak môže prísť aj pozvánka do prvého mužstva Los Angeles a okúsiť aj slávnu NHL?

Teraz sa na to nesústredím, či ma zavolajú do NHL. Som hlavne rád, že po zdravotných patáliách mám späť miesto v zostave, nastupujem pravidelne a môj čas na ľade sa neustále zvyšuje. Dokonca už hrám aj prvú presilovku. Mám teraz pozíciu, o ktorej som v lete sníval. To je môj cieľ, udržať si túto formu do konca ročníka.

Vlani ste pôsobili ešte v juniorskej lige. Povedzte, je veľký rozdiel hrať teraz mužskú súťaž AHL, ktorá je farmou NHL?

Obrovský! Sám som nečakal, že to bude tak cítiť. Juniorka je zameraná najmä na ofenzívu, obrana je na druhej koľaji. Naopak, AHL je mužská súťaž, hrá tu veľa chalanov, ktorí pôsobili aj v NHL, a defenzíva je na prvom mieste. Takže aj ja som sa musel tomuto trendu prispôsobiť a postupne si zvyknúť na nový herný systém. A myslím si, že sa to darí.

Určite ste zachytili zranenie reprezentačného spoluhráča Juraja Slafkovského. Boli ste s ním v kontakte?

Je mi to ľúto, čo sa Jurovi stalo. Všetci hokejisti musíme byť na to pripravení, že zranenia patria k športu. Treba byť stále pozitívne nastavený a pracovať na tom, aby ste sa rýchlo vrátili späť.

Vidieť Lebrona bol zážitok

Vianočné sviatky strávil Martin v slnečnej Kalifornii aj so svojimi rodičmi a s mladším bratom Jakubom, ktorý pôsobí v zámorskej juniorke. Dokonca si odskočili aj na zápas basketbalovej NBA. „Obaja sme fanúšikovia basketbalu. Podarilo sa mi na klube vybaviť dva lístky na LA Lakers. Vidieť naživo legendu Lebrona Jamesa bol neskutočný zážitok. S bratom sme si to naozaj užili,“ dodal Chromiak.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});