Ján Volko sa chystá na prvý štart v halovej sezóne: Na čom zamakal najviac?

Marec a Istanbul. To sú dve slová, ktoré má v hlave elitný slovenský šprintér Ján Volko ako hlavné ciele halovej sezóny 2023, ktorá už ...
  • Zdroj: Maroš Herc

Marec a Istanbul. To sú dve slová, ktoré má v hlave elitný slovenský šprintér Ján Volko ako hlavné ciele halovej sezóny 2023, ktorá už klope na dvere.

FOTOGALÉRIA: Volko sa chystá na štart halovej sezóny: Na čom zamakal?

Po sústredení v Juhoafrickej republike zamieril do maďarskej Nyíregyházi, kde v modernom atletickom komplexe našiel v „dohľadnej“ vzdialenosti tie najlepšie podmienky na prípravu, a už sa teší na prvý ostrý štart. Ten ho čaká na mítingu Elán v Bratislave v nedeľu 29. januára. 

Už len pár dní a najlepší slovenský atlét štartuje novú halovú sezónu, ktorá je jeho doménou. Aké sú plány?

Vrcholom sezóny je šampionát v Istanbule. Sú to Majstrovstvá Európy a verím, že sa mi na ne podarí dostať. Potom uvidíme. Budeme postupovať krok za krokom. Hlavne treba zostať zdravý a všetko ostatné sa potom môže podariť.

Cieľom, aby ste ostali zdravý, bol aj nový člen tímu. V čom pomohol najviac?

Ja som rád za spoluprácu s tímom Tomáša Mihálika, ktorý mi pomohol dostať sa zo zranenia hamstringu a výrazne mu predísť, ako aj ostatných problematických oblastí. Nastavil najprv plán rekonvalescencie v minulej sezóne a teraz do novej plán, aby som s nimi problémy v sezóne nemal, aby boli dostatočne pripravené. Naozaj sa necítim byť kompetentný hovoriť o všetkých detailoch, ani im nie vždy celkom rozumiem. Isté je, že mi pomohol, za čo som vďačný.

Koľko ste v tréningoch pracovali pod jeho vedením?

Myslím, že dosť. Najmä v silových tréningoch. V každom jednom sa nachádzal prvok prevencie alebo zvyšovania výkonu hamstringu či Achillových šliach. Prejavuje sa to zlepšením stavu a aj mojou väčšou dôverou k svojmu telu.

Ako ste prišli na maďarské centrum v Nyíregyháze?

Prišlo to určite od trénerky, ktorá hľadá miesta, kde by sme sa mohli pripravovať bez dlhých presunov. Priznám sa, že som bol spočiatku skeptický, že čo tam bude. Hlavne čo sa ubytovania týka. Prekvapilo ma to, bolo tam absolútne všetko. To centrum má všetko. Bol by som rád, keby sme raz mali niečo podobné aj na Slovensku. Verím, že sa toho raz dočkáme. Ja asi nie, ale generácie po mne, čo je dôležité. Jedna hala na Slovensku na halovú sezónu nestačí. Verím, že raz k tomu dôjdeme.

VOLKO V HALE:

29. 1.: Bratislava, 60 m

2. 2.: Ostrava, 200 m

11. 2.: Paríž, 60 m

15. 2.: Lievin, 60 m

18. 2.: Bratislava - halové M-SR, 60 m

4. 3.: Istanbul - halové ME, 60 m

Slovenkám nestačil ani gól a asistencia Lopušanovej (vpravo).
Smútok Lopušanovej a spol., Lea Popovičová siahala na medailu Zobraziť článok

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});