Krídelníkovi Sparty Haraslínovi to v príprave strelecky sype: Skóroval s kamerou na hrudi

Z lepšieho pohľadu ste gól na Letnej ešte nevideli, chválila sa futbalová Sparta Praha na sociálnych sieťach po víťazstve 3:1 nad nemeckým ...
  • Zdroj: TASR/Jakub Kotian

Z lepšieho pohľadu ste gól na Letnej ešte nevideli, chválila sa futbalová Sparta Praha na sociálnych sieťach po víťazstve 3:1 nad nemeckým druholigovým Norimbergom.

Na mysli mala druhý zásah, o ktorý sa v generálke na jarnú časť českej ligy postaral Lukáš Haraslín (26). Slovenskému reprezentantovi sa v príprave strelecky darí. Toto bol už jeho piaty gól.

A nie hocijaký. Fanúšikom, ktorí nemohli sledovať zápas priamo na štadióne, poskytol unikátny záber, keďže skóroval s kamerou na hrudi. „Kameru som sa snažil nevnímať, ale celkom sa to nedalo. Hral som možno s dvoma kilogramami navyše. Gól ma teší. Dôležité je, že sme v ťažkých podmienkach predviedli dobrý futbal a nachystali sa na ligu víťazstvom,“ povedal rýchlonohý krídelník pre O2 TV Sport.

Napriek hustému sneženiu a teplote pod nulou si cestu na Letnú našlo vyše 7 000 fanúšikov. Vrátane bavorských, ktorí zaplnili celý sektor. Haraslín sa už predtým strelecky presadil po parádnych nožničkách proti bundesligistovi zo Stuttgartu. Tento „kamerový“ gól si bude pamätať. „Ani neviem, prečo dali kameru práve mne. Spýtali sa ma, tak som prikývol, že to skúsim. Vydržal som s ňou polčas. Som zvedavý, či je z toho aspoň pekný záber,“ prejavil netrpezlivosť po zápase.

Počas jesene ho trápili zdravotné problémy, aj preto nastúpil iba na šesť zápasov a dal dva góly. V zimnej príprave ich nasúkal už päť a verí, že strelecká forma mu vydrží aj v ligových súbojoch. „Myslím si, že mužstvo je dobre pripravené. Mali sme proti sebe silných súperov, niektorí hrajú aj Ligu majstrov. Prechod z teplého Španielska bol ťažký. Tam bolo 20 stupňov, tu je pod nulou a sneh. Na nové podmienky si musíme zvyknúť, pre všetkých budú rovnaké,“ uzavrel Haraslín.

Sparta otvorí jarnú časť českej ligy sobotňajším duelom na ihrisku Sigmy Olomouc. Pražania zimujú na 3. mieste so sedembodovým mankom na vedúcu Viktoriu Plzeň, za mestským rivalom Slaviou zaostávajú o päť bodov.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});