Slovan získal posilu do ofenzívy: Úradujúci majster lovil u extraligového rivala

Do kádra hokejistov HC Slovan Bratislava pribudol kanadský útočník Reid Duke, ktorý v doterajšom priebehu sezóny pôsobil v HK Nitra. ...
  • Zdroj: TASR

Do kádra hokejistov HC Slovan Bratislava pribudol kanadský útočník Reid Duke, ktorý v doterajšom priebehu sezóny pôsobil v HK Nitra. Kluby o tom informovali na oficiálnej stránke.

Duke prišiel do Nitry začiatkom novembra 2022 a slovenská Tipos extraliga je pre neho prvé európske pôsobisko. Zatiaľ v nej odohral 16 zápasov, v ktorých si do štatistík pripísal 2 góly, 3 asistencie, 37 trestných minút a 8 mínusových bodov.

"Reidovi sa u nás nedarilo podľa jeho predstáv a ani našich. So Slovanom Bratislava sme sa dohodli na finančnej kompenzácii za jeho uvoľnenie. Ďakujeme mu za služby, ktoré odviedol pre náš klub a v ďalšej kariére mu želáme len to najlepšie," uviedol prezident HK Nitra Miroslav Kováčik pre klubovú stránku.

Vedenie "belasých" reagovalo angažovaním onedlho 27-ročného stredného útočníka na nedávne hráčske výpadky v ofenzíve. "Momentálne je na hráčskom trhu veľký problém zohnať kvalitného centra do prvých dvoch formácii. Po odchode Williama Rapuzziho a po dlhodobom výpadku Jakuba Minárika sa snažíme získať vhodný typ, ktorý by bol schopný naplniť naše očakávania nielen v základnej časti súťaže, ale aj v play off."

„Dúfam, že Reid zapadne do našich plánov a prinesie nám kvalitu, ktorú od neho očakávame,“ povedal športový riaditeľ HC Slovan Bratislava Oto Haščák pre klubový web.

Matěj Pinkas (druhý zľava) bojoval od novembra minulého roka s rakovinou.
Český talent vyhral najdôležitejší zápas života: Rakovina je preč! Zobraziť článok

 

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});