Bátovská Fialková si v stíhačke nepolepšila: Jej ambície zmarili tri chyby na strelnici

Nemecká biatlonistka Denise Herrmannová-Wicková zvíťazila v sobotných stíhacích pretekoch na 10 km na podujatí 6. kola Svetového pohára.
  • Zdroj: TASR - Martin Baumann

Nemecká biatlonistka Denise Herrmannová-Wicková zvíťazila v sobotných stíhacích pretekoch na 10 km na podujatí 6. kola Svetového pohára.

V talianskej Anterselve dosiahla s dvoma chybami na strelnici čas 29:53,1 min a slávila jedenásty triumf v kariére. Na druhom mieste finišovala s odstupom 11 sekúnd čisto strieľajúca domáca Lisa Vittozziová, tretia skončila Švédka Elvira Öbergová (+17,2).

Nórsky biatlonista Johannes Thingnes Bö.
Fenomenálny J. T. Bö vyhral aj piaty šprint sezóny, Šima na 69. mieste Zobraziť článok

Slovenská reprezentantka Paulína Bátovská Fialková absolvovala tri trestné okruhy a obsadila 17. miesto so stratou 1:45,6 min na víťazku. Oproti štvrtkovému šprintu si pohoršila o tri priečky. Po šiestich kolách SP jej však patrí 15. miesto v celkovom poradí SP, čo znamená, že automaticky dostala právo štartovať v pretekoch s hromadným štartom na MS v Oberhofe.

Herrmannová-Wicková vyrazila na trať ako šiesta v poradí, keď zaostávala o 23,1 s na víťazku šprintu Dorotheu Wiererovú. Nemka ukázala rýchle nohy, po tretej streľbe dobehla vedúcu Talianku i Nórku Marte Olsbuovú Röiselandovú. Rozhodlo sa na druhej stojke - kým Wiererová a Röiselandová zaváhali dvakrát, Herrmannová-Wicková len raz. Zo strelnice odchádzala s náskokom 7 sekúnd pred Vittozziovou a ten v bežeckom finiši ešte zvýraznila. Wiererová finišovala napokon až na siedmom mieste (+42,2).

Bývalá slovenská biatlonistka Anastasia Kuzminová zažila nepríjemný zážitok.
Kuzminová prežila chvíle hrôzy: Jej syn Jelisej unikol o vlások tragédii Zobraziť článok

Bátovská Fialková vyštartovala ako 14. v poradí so stratou 48,7 s na Wiererovú. Na prvej streľbe mala jednu chybu, po trestnom okruhu jej strata narástla na 1:03 min. Na druhej položke strieľala čisto a posunula sa z 13. na 10. pozíciu. Na druhej ležke minula jeden terč, rovnako ako v záverečnej streľbe a klesla na 18. miesto. V závere získala ešte jednu pozíciu.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});