Jaromír Jágr vyrovnal rekord legendárneho Wayna Gretzkého: Dôvod na radosť ale nemal

Neprestáva udivovať. Útočník Kladna Jaromír Jágr (50) strelil ďalší gól v aktuálnej sezóne českej najvyššej hokejovej súťaže. Proti Karlovým ...
  • Zdroj: Facebook/Roman Mareš

Neprestáva udivovať. Útočník Kladna Jaromír Jágr (50) strelil ďalší gól v aktuálnej sezóne českej najvyššej hokejovej súťaže. Proti Karlovým Varom zaznamenal presný zásah s číslom 1098, čím sa v neoficiálnych štatistikách vyrovnal legendárnemu Waynovi Gretzkému. „Rytieri" však napriek tomu prehrali 2:4.

Na snímke hokejisti Nitry sa tešia po strelení gólu.
Nitra navýšila náskok pred posledným Prešovom, Poprad dýcha na chrbát prvej šestke Zobraziť článok

Nestarnúci forvard rozvlnil sieť v prvej tretine počas presilovej hry. V tej chvíli znižoval na 1:2 a Kladno sa vďaka nemu držalo v zápase. Pre 50-ročného hráča to mal byť navyše špeciálny moment, keďže dosiahol významný kariérny míľnik. Gólom číslo 1098 česká hokejová legenda vyrovnala rekord Wayna Gretzkého, ktorý má v neoficiálnych štatistikách zahŕňajúcich góly v profesionálnych ligách a reprezentácii tiež 1098 presných zásahov.

Jágr ale po záverečnej siréne rozhodne spokojný byť nemohol. Jeho Kladno podľahlo Karlovým Varom 2:4 a v tabuľke českej Tipsport extraligy sa nachádza až na poslednom mieste.

 

 

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});