Peter Sagan prezradil, po čom túži: Chcem vyhrať Miláno - San Remo!

A je to vonku. Peter Sagan (32) prezradil, čo je jeho tohtosezónnym cieľom.
  • Zdroj: tasr, facebook

A je to vonku. Peter Sagan (32) prezradil, čo je jeho tohtosezónnym cieľom.

FOTOGALÉRIA: Peter Sagan

Nie je to štvrtý titul majstra sveta ani ôsmy zelený dres na Tour de France. Slovenský cyklista chce zvíťaziť na slávnej jarnej klasike Miláno - San Remo (18. marca)! „Tento triumf mi v kariére ešte chýba,“ vyjadril sa Sagan pred úvodným štartom na argentínskych viacetapových pretekoch Vuelta a San Juan. 

Jazdec tímu TotalEnergies je už v Argentíne, kde je 22. januára na programe 1. etapa Vuelta a San Juan. Sagan na letisku v rozhovore so zástupcami miestnych médií prezradil, že veľmi túžil vyhrať „La Primaveru“.

Trojnásobný majster sveta v poslednom čase neprežíva najlepšie obdobie. Bojoval s covidovými infekciami, ako aj následkami po nich. Teraz dúfa, že sezóna 2023 bude pre neho oveľa lepšia a konečne bude môcť ukázať, čoho je stále schopný.

Sagan po pretekoch v Argentíne zamieri do Kolumbie, kde vrcholí príprava na cyklistickú jar. Plánuje štart v Omloop Het Nieuwsblad a Kuurne-Brusel-Kuurne, ale budú závisieť od toho, kedy sa vráti z Južnej Ameriky. Jeho hlavným cieľom na jar bude monument Miláno - San Remo, v ktorých doteraz štartoval 12-krát a dvakrát bol druhý.

V roku 2017 ho pamätným spôsobom zdolal Poliak Michał Kwiatkowski, ktorý vyhral o milimetre. „Rád by som vyhral tieto preteky. Ak by sa mi to podarilo, moje klasikárske úspechy by boli kompletné,“ pokračoval Tourminátor. Vlani sa mu na Miláno - San Reno nedarilo. Asi 30 kilometrov pred cieľom mu spadla reťaz. Nešla nahodiť, a tak menil bicykel. Do cieľa prišiel so šesťminútovou stratou na 92. priečke. Je to jeho najhorší výsledok na tejto klasike. „Sú to ľahké preteky, ale ťažké je na nich uspieť. Môžem vyhrať monument, prečo nie, nič nie je nemožné,“ uzavrel Sagan.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});