Slovensko prišlo v Melbourne o posledné želiezko v singli: Schmiedlová v 2. kole končí

Slovenská tenistka Anna Karolína Schmiedlová (28) neuspela v 2. kole dvojhry na grandslamovom turnaji Australian Open. V pozícii kvalifikantky ...
  • Zdroj: SITA/AP

Slovenská tenistka Anna Karolína Schmiedlová (28) neuspela v 2. kole dvojhry na grandslamovom turnaji Australian Open. V pozícii kvalifikantky podľahla Talianke Camile Giorgiovej 4:6, 3:6.

FOTOGALÉRIA: Anna Karolína Schmiedlová

Slovensko tak prišlo v Melbourne aj o posledné želiezko v singli. Giorgiová odplatila Schmiedlovej prehru z finále halového turnaja WTA v poľských Katoviciach z roku 2015.

Grécka tenistka Maria Sakkariová napokon zápas vyhrala a po zápase si s fanúšikmi robila selfíčka.
Ruská tenistka brnkala súperke na nervy: V druhom sete to Sakkariová už nevydržala Zobraziť článok

O osude prvého setu rozhodol rýchly brejk talianskej hráčky. Schmiedlová mala v desiatom geme pri podaní súperky dve šance vyrovnať na 5:5, Talianka však získala tri fiftíny za sebou a následne premenila druhý setbal. Giorgiová hrala rýchlo a agresívne, tlačila Slovenku do defenzívy. Na začiatku druhého dejstva viedla Schmiedlová 2:0, no Talianka v ďalších minútach otočila na 3:2 a v koncovke setu slávila úspech. Za stavu 5:3 využila po nevynútenej chybe slovenskej jednotky druhý mečbal. Schmiedlová na Australian Open vyrovnala svoje maximum z rokov 2014, 2015 a 2021.

Schmiedlová priznala, že Giorgiová vyhrala zaslúžene. "Hrala lepšie a odvážnejšie ako ja, agresívne. Nemala som čas dostať sa do tempa, pretože ma tlačila. Musela by som zahrať oveľa lepšie, ak by som chcela uspieť. Mne to nešlo, nebola som spokojná s výkonom. Trochu aj fúkalo. Celkovo však turnaj hodnotím pozitívne. Nečakala som, že sa mi podarí postúpiť z kvalifikácie do 2. kola hlavnej súťaže, vyhrala som v Melbourne štyri zápasy. Hra Giorgiovej mi však nesedela," uviedla zverenka trénera Ladislava Simona pre Slovenský rozhlas.

Schmiedlová sa vďaka účinkovaniu v Melbourne vráti opäť do prvej svetovej stovky rebríčka WTA. V onlajn renkingu jej patrí 91. priečka.

Ženy - dvojhra - 2. kolo:

Camila Giorgiová (Tal.) - Anna Karolína SCHMIEDLOVÁ (SR) 6:4, 6:3, Karolína Plíšková (ČR-30) - Julia Putincevová (Kaz.) 6:0, 7:5, Donna Vekičová (chor.) - Ľudmila Samsonovová (Rus.-18) 6:3, 6:0,  Linda Fruhvirtová (ČR) - Kimberly Birrellová (Austr.) 6:3, 6:2, Arina Sobolenková (Biel.-5) - Shelby Rogersová (USA) 6:3, 6:1, Jekaterina Alexandrovová (Rus.-19) - Taylor Townsendová (USA) 1:6, 6:2, 6:3, Katie Volynetsová (USA) - Veronika Kudermetovová (Rus.-9) 6:4, 2:6, 6:2, Elise Mertensová (Belg.-26) - Lauren Davisová (USA) 6:4, 6:3, Magda Linetteová (Poľ.) - Anett Kontaveitová (Est.-16) 3:6, 6:3, 6:4.  

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});