Legendárny futbalista Štibrányi sa pustil do vlády, siahla mu na dôchodok: Hanba!

Rázna kritika Vláde SR! Jozef Štibrányi (83), člen Siene slávy a bývalý československý futbalový reprezentant, sa tvrdo pustil do slovenských ...
  • Zdroj: law

Rázna kritika Vláde SR! Jozef Štibrányi (83), člen Siene slávy a bývalý československý futbalový reprezentant, sa tvrdo pustil do slovenských politikov. Siahli mu na penziu!

Vasil, ako zvyknú Štibrányiho prezývať, získal na MS vo futbale 1962 v Čile striebro. „Vláda SR ďakujem Vám, že ste mi odobrali športový dôchodok vo výške 19,90eur. Ktorý som poberal ako držiteľ striebornej medaily z MS v Chile 1962. Takto si vážite posledného „Čilana" žijúceho na Slovensku. Toto je len malá ukážka toho, v akom štáte žijeme. Vy si svoje platy spolu s poslancami, určite neznížite. Môžete sa hanbiť, ako sa staráte o dôchodcov,“ napísal Jozef Štibrányi na sociálnej sieti.

Bývalý hráč Spartaka Trnava oslávil 11. januára 83. narodeniny. „Dostal som od vás naozaj krásny darček k mojej 83. Žijete v inej dimenzii a verím, že skončíte na smetisku dejín. A že si zvolíme konečne vládu, akú si Slovensko zaslúži. Všetkým dôchodcom prajem zdravie a pohodu v kruhu svojich najbližších,“ dodal Jozef Štibrányi, ktorý sa navždy zapísal do dejín československého futbalu. Najpamätnejší moment v jeho kariére je z MS v Čile 1962. Rýchlym únikom zariadil triumf ČSR (1:0) proti favoritovi turnaja zo Španielska.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});