Lionel Messi sa zapísal do histórie PSG: Jeho dres sa vydražil za rekordnú sumu

Hviezdny futbalista Lionel Messi (35) nastúpil už ako čerstvý majster sveta na svoj prvý ligový zápas v súboji proti Angers (2:0), v ...
  • Zdroj: TASR/AP

Hviezdny futbalista Lionel Messi (35) nastúpil už ako čerstvý majster sveta na svoj prvý ligový zápas v súboji proti Angers (2:0), v ktorom sa hneď aj strelecky presadil. Jeho dres z tohto duelu sa následnu vydražil za šialenú sumu.

Lionel Messi a Cristiano Ronaldo na plagáte.
Chcete vidieť posledný súboj Messiho s Ronaldom? Vstupenka aj za 2,31 milióna eur! Zobraziť článok

V novembri francúzsky veľkoklub klub Paris Saint-Germain oznámil, že po víťazných zápasoch budú mať fanúšikovia možnosť vydražiť si hrané dresy svojich miláčikov. Časť finančných prostriedkov z aukcie je navyše venovaná na charitatívne účely.

V stredu 11. januára odohral Lionel Messi svoj prvý ligový zápas po triumfe Argentíny na MS 2022 v Katare. PSG si poradilo s Angers 2:0 a do dražby bol vybraný práve dres jedného z najlepších futbalistov všetkých čias.

Vedenie Barcelony urážalo Messiho za jeho chrbtom.
V Barcelone Messiho nenávideli! Unikli osobné správy vedenia: Potkan a trpaslík! Zobraziť článok

Od začiatku tejto akcie bola najvyššia ponuka na dres Kyliana Mbappého v hodnote 15 000 eur. To síce rozhodne nie je málo, no o záujem o Messiho dres bol výrazne vyšší.

Podľa francúzskeho denníka Le Parisien sa dres argentínskeho futbalového mága vydražil za obdivuhodných 43 623 eur, čo predstavuje takmer trojnásobok doterajšieho maxima. Novým šťastným majiteľom sa stal fanúšik z ďalekej Číny.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});