Legendárny pretekár na tohtoročný Dakar tak skoro nezabudne: Lekári ho po návrate nepotešili

Španielsky automobilový pretekár Carlos Sainz (60) na tohtoročnom Dakare skončil predčasne už v 9. etape, keď sa jeho auto prevrátilo ...
  • Zdroj: Twitter @CSainz_oficial

Španielsky automobilový pretekár Carlos Sainz (60) na tohtoročnom Dakare skončil predčasne už v 9. etape, keď sa jeho auto prevrátilo na strechu. To ale nebolo všetko. Až po návrate domov totiž zistil, že za jeho neutíchajúce bolesti môžu dva zlomené stavce.

Na snímke slovenský motocyklový pretekár Štefan Svitko počas tlačovej konferencie pred odchodom na preteky Rallye Dakar 2023 v Bratislave.
Svitko zhodnotil výkony na Rely Dakar: Chystá sa ukončiť kariéru? Zobraziť článok

Sainz po nehode pociťoval mierne bolesti v oblasti hrudníka i chrbta, preto nechcel riskovať ďalej a radšej odstúpil. Jeho zranenie je však napokon vážnejšie, ako si pôvodne myslel. „Po návrate z Rely Dakar do Madridu moje bolesti, ktoré som si v pretekoch privodil, pretrvávali dlhšie než obvykle. Po porade s lekárom som preto šiel na ďalšie vyšetrenie," zdôveril sa svojim fanúšikom prostredníctvom sociálnej siete Twitter.

„Výsledky, bohužiaľ, nepriniesli dobré správy. Zlomil som si piaty a šiesty stavec. Dobré je, že oba stavce sú stabilné. Od dnes je mojou prioritou čo najrýchlejšie zotavenie," pokračoval ďalej. 

Trojnásobný víťaz Rely Dakar a otec pilota Formuly 1 Carlosa Sainza mladšieho v závere nezabudol poďakovať za podporu, ktorej sa mu dostávalo v posledných dňoch.

 

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});