Saganov veľký rival sa ešte do dôchodku nechystá: Upísal sa tejto stajni

Rekordér v počte etapových víťazstiev na Tour de France Mark Cavendish (37) bude v nasledujúcej sezóne jazdiť za Astana Qazaqstan. Kazašská ...
  • Zdroj: TASR/AP

Rekordér v počte etapových víťazstiev na Tour de France Mark Cavendish (37) bude v nasledujúcej sezóne jazdiť za Astana Qazaqstan. Kazašská stajňa potvrdila angažovanie britského cyklistu v utorok na svojej oficiálnej stránke.

Čo predvedie skupina na čele s Petrom Saganom tento rok?
Sagan na predstavení tímu: Jazda na zadnom kolese musela byť! Zobraziť článok

Ostrieľaný Cavendish sa po niekoľkých nevydarených sezónach vrátil v roku 2021 do stajne Quick-Step Alpha Vinyl a opäť zbieral veľké úspechy. V roku 2021 zaznamenal štyri víťazstvá na Tour de France a vyrovnal rekordný zápis legendárneho Eddyho Merckxa, obaja majú na konte 34 etapových vavrínov z najslávnejších pretekov sveta.

Vlani pridal triumf na Giro d´Italia a pripísal si celkovo päť víťazstiev, no s vedením belgickej stajne sa nedohodli na ďalšej spolupráci. Cavendish si tak v podstate už od leta hľadal nové angažmán. V decembri sa objavil v prípravnom kempe Astany a tá teraz potvrdila jeho angažovanie na sezónu 2023.

(ilustračné foto).
Prehral boj sám so sebou: Navždy odišiel bývalý pretekár († 40) Zobraziť článok

„Teším sa na toto dobrodružstvo. S Alexandrom Vinokurovom som pretekal veľa rokov a teraz budem v tíme s jeho dvoma synmi. Pamätám si, keď boli malí chlapci a snívali, že budú cyklisti. Už teraz mám za sebou dlhú kariéru, ale radosť z cyklistiky a vôľa víťaziť sú silné ako vždy. Takže sa teším, že budem súčasťou úspešného tímu," povedal „Manx Missile", ktorý počas bohatej kariéry nazbieral až 161 víťazstiev.

„Mark nepotrebuje žiadne predstavovanie. Je najlepší šprintér všetkých čias a som rád, že ho môžem privítať v tíme Astana Qazaqstan," uviedol generálny manažér stajne Alexandr Vinokurov.

Viac k téme:
Odporúčame z TIVI.sk
 
});